Een buitenaards perspectief

0
23

Beste luisteraar  

Vandaag ga ik het met je hebben over het thema van deze ‘maan”, genaamd een buitenaards perspectief. 

Oude mensen zouden vanaf vandaag zeggen, de ‘r’ zit weer in de maan. Tijd voor vitamines of een lepel levertraan. Weinig mensen begrijpen dan nog wat ik bedoel, maar het is zoiets als tijd voor je nieuwe vaccinatie. Oude wijn in nieuwe zakken en over het nut kon je toen al je vraag stellen. Maar dat maakt niet uit. We hadden een heerlijke zomer, met een eindeloze reeks aan vrije dagen, reizen en festivals. Ik heb ervan genoten en met enige weemoed beleef ik de Indian summer nadagen. Gelukkig gaan we over een paar weken alweer op reis. 

Wie het nieuws een beetje heeft gevolgd de afgelopen maanden zal zich daarover wellicht hebben verwonderd. Mij maakte het namelijk nieuwsgierig en het past goed bij het thema van vandaag. 

Misschien wel het meest vreemde in de afgelopen periode waren de problemen bij onze overheden en semi-overheden. Een gebrek aan personeel op vliegvelden, bij de spoorwegen, in de zorg, strijd met Nederlands agrarische sector en een complete chaos in de wereld van de asielopvang 

Wie van buiten naar de Aarde zou kijken, zou zich afvragen wat er in bestuurlijk Nederland in hemelsnaam aan de hand is. Het lijkt wel of er niets meer normaal wil functioneren. 

Even wat getallen: in 2021 kwamen er in Nederland zo’n 35.000 vluchtelingen binnen. In het eerste kwartaal van 2022 kwamen er 7000 asielzoekers binnen en cijfers over het tweede kwartaal zijn niet te vinden. 

Hoeveel bezoekers waren er dit jaar op Lowlands? 60.000 mensen  

Als er een ding deze zomer de aandacht trok dan was het wel de chaos in de opvang van asielzoekers in Nederland. Maar wie zich realiseert dat we op een beetje Nederlands festival in staat zijn om, vanuit het niets, drie dagen lang 60.000 bezoekers te huisvesten zal zich afvragen wat er dan bij de overheid aan de hand is. Eten, drinken, verblijf, medische ondersteuning, vermaak, alles is drie dagen lang geregeld. Dan kunnen we dat kleine beetje asielzoekers toch met gemak een comfortabel verblijf bieden…. 

Er is dus iets anders aan de hand. Een ander mooi voorbeeld is Schiphol. Als er nu een organisatie tijdens de pandemie waanzinnig veel overheidssteun heeft gekregen, dan was het Schiphol wel. Wie deze zomer geprobeerd heeft om met een vliegtuig op vakantie te gaan heeft kunnen ervaren wat daarmee is gebeurd. Het lijkt wel of Schiphol niet meer functioneert… 

Nog een voorbeeld, omdat het zo fascinerend is: de spoorwegen. De problemen van treinuitval door te weinig personeel en stakingen, laten keer op keer mensen worstelen om hun bestemming te bereiken. Ook hier een semi overheidsorganisatie, uitgebreid gesteund tijdens de pandemie en toch akelig in de problemen. 

Kortom, wie deze zomer toevallig in zijn ufo voorbij kwam vliegen, kon wel eens verbaast aan de baard hebben getrokken bij een blik op het Nederlandse landschap. 

Er is iets gaande en dat heeft van alles te maken met de realm van deze periode. Deze maan staat in het teken van de realm van de buitenaardsen. Wat dat betekent? 

In deze realm draait het om de kracht van verbinding, het thymus chakra en reizen door het universum. Het is de eerstvolgende laag van ons bewustzijn, die volgt op de laag van het hart.  

In de modus van het hart staat het vanuit onvoorwaardelijke liefde met elkaar om kunnen gaan centraal. In deze volgende laag maken we vanuit onze individuele vrijheid verbinding met de wereld om ons heen. 

Kortom, het gaat hier over individuele vrijheid die op een liefdevolle wijze in verbinding wordt gebracht met de omgang. Het is het verlangen naar individuele vrijheid, wat mensen doet zoeken naar plaatsen die beter bij het eigen belang passen. Daarbij staat een liefdevolle verbinding met de ander centraal. 

Het is deze knowhow die mensen in staat stelt om grote verplaatsingen te maken, op een vriendelijke wijze met de omgeving te integreren, en langs die weg nieuwe stromen en mogelijkheden te openen.  

Kortom, mensen gaan hun pad en zoeken hoe ze zo goed mogelijk om hun nieuwe plek kunnen inpassen. Eigenlijk een soort geruisloze beweging. Vaak gaat dit heel ongemerkt. Het is niet dat al die mensen die in de horeca, op Schiphol of bij de NS werkten met veel geweld hun nieuwe plek hebben veroverd. Ook hoor je niets over al die groepen Nederlanders die hun weg zoeken naar andere plekken in Europa.  

Maar waar worden de problemen wel zichtbaar? Daar waar overheden zich in het proces gaan mengen. Of dit nu is bij de asielopvang, beveiliging van Schiphol, het maken van roosters voor treinen en waar bestuurlijk handelen in beeld komt. 

Eigenlijk is het een teken des tijds dat deze problemen zich nu zo zichtbaar aandienen. Dat heeft te maken dat het bewustzijn van de mens al verder is ontwikkeld dan veel oude organisatorische structuren. Plekken waar wordt gewerkt vanuit controlerend handelen en groepsdenken. Waar enkelen bezig zijn met het organiseren van dingen voor anderen zonder de mens hierin te betrekken. 

Vergelijking het eens met een Lowlands, waar allerlei kleine en grotere ondernemers schakels invullen, zelf denken en handelen, afstemmen waar nodig en ook wel eens dingen misgaan. Maar creatie is hier de sleutel, in plaats van controle. 

De grote zoektocht van deze tijd is niet hoe de problemen die zich aandienen te voorkomen, dat is het oude onbewuste denken. De grote vraag is het realiseren van nieuwe vormen die de mens van deze tijd faciliteren. En de nieuwe mens van deze tijd is individueel, kiest voor vrijheid in verbinding met zijn of haar omgeving.  

Daar hoort een veel groter perspectief bij. Want wie ’s nachts vanuit zien ufo naar de Aarde kijkt, ziet wel dat de planeet langzaam vol loopt. Het zal voor deze ET geen verassing zijn dat de mensheid binnen afzienbare tijd het universum in gaat trekken. 

En dan gaan de problemen, waarmee we nu op Aarde worstelen, zich herhalen. Groepen Aardbewoners die zich vestigingen in andere beschavingen en vormen nodig hebben om daarmee om te kunnen gaan. 

Zoek het antwoord in de richting van stromende velden. Misschien wat abstract, maar ga het zelf maar verder onderzoeken. 

Maak je ondertussen niet al te druk om de oude organisatiestructuren. Hun rol is niet het brengen van vernieuwing, hun rol is het verschaffen van een houvast zolang het nieuwe nog niet klaar is. Het is net als met sociale media, zodra er iets beters en nieuws is, dan stappen mensen heel snel en massaal daar naartoe over. 

Kortom, deze realm is een aanmoediging, voor al die geïnspireerde en zoekende jonge en oude mensen, die de weg banen voor een nieuwe stap van de mensheid. 

Het brengt me bij het einde van deze podcast. Heb je vragen naar aanleiding van deze podcast dan kun je altijd kijken op www.magischhart.nl of langskomen in de Werfeling te Utrecht.  

Ik dank je voor je aandacht en graag tot de volgende keer.