Winter 2018

0
664

Winter


24 januari was de warmste winter dag ooit in Nederland gemeten. We praten met elkaar over klimaatverandering, en wat er in de toekomst allemaal zou moeten veranderen. Het is net alsof we er wel naar willen kijken, maar vergeten dat we er middenin zitten.

De een vind het lekker, de ander mist de sneeuw. Maar had je in 1997 op dezelfde manier naar de Elfstedentocht gekeken, als je wist dat het de allerlaatste was?

Als langzaam kokende kikkertjes, is onze hoop gevestigd op mensen die het gas lager willen draaien. Maar diezelfde mensen zitten in hetzelfde pannetje.

Zwetend van emotie, wist de CEO van Gasterra ons op tv te vertellen dat we het gas niet lager kunnen zetten. We moeten namelijk onze buitenlandse contracten nakomen.

Duhhhh, spreekt moeder aarde met een kracht van 3.4. Mevrouw Gasterra, u heeft ook een contract met mij. Wilt u alstublieft een keuze maken?

En zo wordt ieder van ons uitgenodigd om een keuze te maken. Ga jij door met lief zijn of heb je de moed om te kiezen voor het contract met jezelf? Volg je je emoties of volg je je hart?

Misschien is de echte verklaring van de opwarming van de aarde wel, dat moeder Aarde ons uitnodigt om warmer te worden. Om van ons koele verstand naar ons warmere hart te verschuiven.

Onvoorwaardelijke liefde is iets anders dan lief zijn.

Celeste Banning en Rien Hagenaars
24-1-2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

zestien − dertien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.