De weg van niets naar nergens, afl 13

0
428

De weg van niets naar nergens, afl 13


Schotland

Twee weken later zit een van de mannen om vijf uur ’s ochtends op zijn meditatie kussen. Afgestemd vanuit zijn hoog telepathisch kanaal en op het gezicht van zijn collega, dommelt hij wat weg. Dan wordt hij zich plotseling bewust van beelden over een blauwe vrachtwagen. Daarop ontvangt hij het beeld van zijn vriend, die in een zwarte jeep voor de vrachtwagen rijdt. Naarstig gaat hij op zoek naar beelden van de omgeving.

Op dat moment hoort hij de stem van Caoimhe in zijn hoofd. Stop met zoeken en heb geduld, laat de informatie naar jou toekomen. Daarop stelt hij zich gehoorzaam open. Waarop het beeld van een berglandschap zich ontvouwt. Hij voelt de koude en ineens herkent hij de entree van de Gotthard tunnel. Check, denkt hij bij zichzelf. Dan zend hij de afgesproken ontvangstbevestiging terug naar zijn collega in de zwarte jeep.

Haastig wekt hij de anderen en neemt ze mee naar de controll room. Hij reed zojuist Zuid-Noord door de Gotthard tunnel. Met wat handigheid, verschijnen de beelden van snelwegcamera’s op de wand. Waarna de mannen geduldig de beelden af speuren, op zoek naar een blauwe vrachtwagen en een zwarte jeep. Ik heb ze, meldt een van de mannen droogjes vanachter zijn beeldscherm. Daarop plaatst hij de auto’s op het grote scherm en activeert een drone.

Athene

Thanasis zit die avond op het terras van zijn stamcafé. Daarbij kijkt hij tevreden terug op de afgelopen maanden. Want het begint tot hem door te dringen, dat zijn spontane en misschien ook wel idiote idee om kredieten te verhogen, de Griekse economie in beweging heeft gebracht. Daardoor lijken de mensen weer in zichzelf te gaan geloven. Bovendien lijkt de gekrenkte Griekse trots zich te te herstellen.

Ondertussen ziet hij een wankelend Europa. Waar het in zijn vaderland steeds beter lijkt te gaan, ziet hij de Europese bolwerken stuiteren over de markt. Daarin ziet hij Centrale banken elkaar verwijten, presidenten die zich aan elkaar vastklampen en een EU die de ene lidstaat na de andere ziet afhaken. Heb ik dan mijn actie op het juiste moment in gang gezet, vraagt hij zich af. Hij herinnert zich nog, hoe ongelukkig hij nog geen jaar geleden achter zijn bureau zat.

Hij bestelt zichzelf nog een Metaxa. Toch moet ik iets doen met die steeds hoger wordende schuldenlast. Vroeg of laat gaan ze weer aan ons trekken om aflossingen. Aflossing denkt hij bij zichzelf, dat is het sleutelwoord. Af-lossen is het omgekeerde van op-lossen, het is slechts een kwestie van de plus en min verwisselen. En met een briljante idee, drinkt hij zijn glas leeg. Ha ha, tijd voor de tweede fase van mijn plan. Op zoek naar de vrouw die zo goed is in het op-lossen. Een huivering trekt over zijn rug.

Nergens

Oosshi volgt aandachtig het gesprek tussen Chaya en de vier dimensionale entiteiten. Ze lijken driftig op zoek naar een manier om de financiële markten weer tot rust te krijgen. Chaya windt zich op over de vier dimensionale entiteiten, die het computer systeem aan boord van de satelliet moesten bewaken. Ze vindt het onacceptabel dat ze niets hebben gedaan om Orell tegen te houden. De entiteiten verweren zich, met dat het haar taak was om de fysieke bedreigingen te voorkomen. Het gesprek lijkt te worden onderbroken, wanneer twee in het wit geklede figuren de ondergrondse commandopost binnenkomen.

Het is voor Oosshi duidelijk dat deze figuren geen echte mensen zijn. Maar voor Chaya lijkt dat niet te gelden. Zij buigt voor de beide figuren en luistert naar hetgeen ze te zeggen hebben. Chaya, we willen dat je de hoge raad van de paarse vlam bijeen roept. Het patroon dat we nu volgen leidt ertoe, dat we onze aanwezigheid binnen een jaar kenbaar moeten maken. Oosshi ziet hoe een zindering door het veld van de vier dimensionale entiteiten trekt. Duizenden jaren hebben we onze terugkeer voorbereid en nu vlak voor de voltooiing, lijkt ons plan ineen te storten.

Oosshi trekt zich terug uit het beeld. Hij richt zijn aandacht op een ander tijdsvenster. We zien het tafereel van een jong stel in de jaren zeventig. Twee geliefden, die met elkaar spreken over het krijgen van kinderen. Oosshi weet al wat er gaat gebeuren en hij bereidt zich voor op de volgende stap in zijn creatie.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

vijf × vijf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.