Peyongchang

0
482

Peyongchang


Te midden van een indrukwekkende openingsceremonie en een duizelingwekkende reeks aan wedstrijden, stonden hier twee mensen die samen een fakkel vasthielden.

Twee mensen uit een land, dat in 1948 op de kaart door andere landen in tweeën werd gedeeld. Een krankzinnige daad, met als resultaat 70 jaar ellende. Niets wijst op een verbetering, maar toch stonden deze twee mensen daar in Peyongchang. En we zagen het allemaal.

Wie door de geldverslindende sportcomplexen en de media gekte heen kijkt, kan twee weken lang genieten van gewone mensen, die bijzondere dingen doen.

Je kunt je afvragen hoe relevant het is, om onwaarschijnlijk snel rondjes over een ijsbaan te schaatsen of op skie’s ‘backside 900’ in de lucht te maken. Maar ‘who cares?’, voor deze mensen is het echt.

En daar lijkt de ware schoonheid van de Olympische spelen te schuilen. Het gaat om echte mensen, die op een menselijke manier met elkaar omgaan.

Wat zou er voor nodig zijn, om dit gevoel elke dag in de gewone wereld te ervaren?  Menselijkheid is wat de toon zet. De kracht van een alles doorsnijdende onvoorwaardelijke liefde.

En wat zou je weerhouden om deze kracht ook in je eigen dagelijkse leven toe te laten? Hoe leuk zou het zijn, wanneer je bij het avondeten trots aan je gezin kunt vertellen, dat je die dag een persoonlijk record hebt gebroken. En dat je zo blij als Esmee Visser in je bed kunt stappen.

We wensen het iedereen toe.

Celeste Banning en Rien Hagenaars
21-2-2018

 

Rien Hagenaars is als eigenaar en begeleider binnen het Uniovision 5DBC concept werkzaam. Vanuit zijn ervaringen en visie schrijft hij artikelen. Het is zijn intentie om, vanuit het perspectief van bewustzijn, situaties en processen inzichtelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.