De weg van niets naar nergens, afl 16

0
729

De weg van niets naar nergens, afl 16

Schotland

Het beeld op het scherm in de zaal van het Schotse landhuis, deelt zich in tweeën. Links zien we een vrachtwagen. Rechts staat het vol getallen, grafieken en laat het zien hoe de financiële markten als stuiterballen op en neer gaan.

Griekenland, geeft Caoimhe telepathisch door aan de leider. Ik wil een lijn zien van Griekenland, ten opzichte van de overige financiële markten, hoort hij zichzelf zeggen. Verbaast kijken de mannen naar een vrijwel vlakke lijn, die loopt midden door iets wat nog het meest lijkt op het patroon van een hartslag.

Waarom weet ik dit niet, vraagt de leider zachtjes aan zijn mannen? Ik wil dat er nu twee van jullie naar Athene vertrekken en gaan uitzoeken wat daar gaande is.

Op de linkerhelft van het scherm is te zien hoe de vrachtwagen bij een transportbedrijf in Noord Nederland tot stilstand komt. Ook de mannen in de zwarte jeep erachter stappen uit. Een van hen klimt op een heftruck en begint met het uitladen van de vrachtwagen. De anderen lijken de vracht te bewaken.

De camera, die is gemonteerd in een van de goudstaven op de pallet, registreert de verplaatsing naar een grote glazen cabine, diep in het gebouw. Tegelijkertijd neemt een van de mannen in Schotland plaats op zijn meditatie kussen.

Hij voelt zijn stroom van aandacht verbinding maken met die van zijn collega, in het gebouw in Noord Nederland. En terwijl hij het beeld op het scherm ziet wegvallen, ontvangt hij de boodschap dat de hele lading met goud in de glazen cabine verdwenen is.

Athene

Die ochtend ontwaakt Thanasis voor het eerst sinds lange tijd niet alleen. Op de bank naast hem ligt Orelia nog diep te snurken. Lachend om haar geluid, haalt hij het ontbijt van de gang naar binnen. Onder het genot van koffie en een vers broodje, kijkt hij uit over de stad.

Als aflossen het omgekeerde is van oplossen, dan kan ik de Griekse staatsschuld aflossen door het goud weer terug te halen naar de stoffelijke werkelijkheid. Hij heeft niet gemerkt dat Orelia inmiddels vlak achter hem staat. Een huivering gaat door hem heen, wanneer ze zijn handen door zijn haar haalt.

Op wat voor snode plannen zit jij te broeden? Hij vertelt haar zijn ideeën en vraagt of ze soms weet, hoe ze dat zouden kunnen doen. Voor een man met zo weinig ontwikkeld bewustzijn, heb je wel een verbazingwekkende intuïtie, geeft ze hem lachend terug. Maar eerst gaan we naar Beirut.

Samen vertrekken ze in een fraaie Maserati. Orelia toetst iets op haar telefoon. Meet me at 03.33 verschijnt kort daarna op het display van de auto.

Verwonderd leest Chaya hetzelfde bericht op haar Iphone. Gealarmeerd activeert ze het security web. Vier mensen in een Zwitserse bunker synchroniseren hun schermen. Orelia parkeert haar auto in de privékelder, grijpt wat spullen bij elkaar waarna ze een taxi nemen naar het vliegveld.

Op dat moment landt er een vlucht afkomstig uit Schotland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

negentien − vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.