Oostvaardersplassen

0
344

Oostvaardersplassen

‘De nieuwe wildernis’ film uit 2013 mocht je niet missen. Ineens hadden we ons eigen Planet Earth natuurgebied, verfilmd in een BBC waardige documentaire. Even was het de trots van Nederland.

Misschien heb je, toen je in latere jaren uit het raam van de trein keek, jezelf wel eens afgevraagd waar al die dieren in de enorme kale vlakte van moesten leven. Maar ach de steppen van Mongolië zijn ook kaal en verlaten. Dus dat zal wel goed komen.

En met elk jaar dat ging, zag je de kuddes groeien. Toen werd het gevaarlijk. Want Nederlanders kun je van alles aandoen: Je kunt referenda negeren, je kunt privacy schenden en aardbevingen veroorzaken, maar kom niet aan de dieren. Die zijn onschuldig.

Maar ja, er moest toch iets gebeuren. Al had de natuur al lang in een oplossing voorzien. De geur van deze snackbar had de eerste wolven al aangetrokken. Ze waren uitgenodigd voor een Europees feestmaal, zoals ze vele decennia niet hadden meegemaakt.Helaas er was geen tijd om te wachten op moeder aarde.

Ook de meest voor de hand liggende adviseur, de Partij Van De Dieren, leek even met andere zaken bezig. Gelukkig was er een onderzoekscommissie onder leiding van het CDA. Verstandig, want die zijn goed in heilige huisjes.

Deze commissie concludeerde dat er wat afgeschoten moest worden om de wildbeheerders gelukkig te houden. Daarbij wat natuurlijk verloop en de rest kan worden verdeeld over de grote supermarktketens. Zo heeft iedereen er lol van en kunnen we er weer jaren tegen.

O, dat laatste had je niet meegekregen?
Bij twijfel kun je het melden bij het Europese meldpunt voor nepnieuws.

Rien Hagenaars is als eigenaar en begeleider binnen het Uniovision 5DBC concept werkzaam. Vanuit zijn ervaringen en visie schrijft hij artikelen. Het is zijn intentie om, vanuit het perspectief van bewustzijn, situaties en processen inzichtelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.