De weg van niets naar nergens, afl 17

0
879

De weg van niets naar nergens, afl 17


 

Athene

‘s Middags keren Orelia en Thanasis terug naar Athene. Die nacht hebben ze een bezoek gebracht aan een oude relatie van Orelia in Beirut. Het was een bliksem bezoek, waarbij maar weinig woorden werden gewisseld.

Maar als Thanasis een ding duidelijk heeft, is het wel dat Orelia zich op een veel groter niveau met geldzaken bezig houdt dan hij ooit als Griekse ambtenaar zou kunnen overzien. Het duizelt in zijn hoofd van de mogelijkheden. Het beste geeft hij zich over aan de maalstroom waarin hij verzeild is geraakt.

Orelia parkeert haar auto in de garage van een grote flat. Volg mij en wees vooral stil, maant Orelia ze hem. Wat je nu gaat meemaken, is in de geschiedenis nog niet eerder vertoond. Ze verlaten de kelder en gaan door de deur van wat oogt als de transformator ruimte van de flat.

Orelia schijnt haar zaklantaarn op een klein apparaat in de hoek. Vervolgens loopt ze erop af en knipt een van de draden door. Ha, dit leven ben ik ze te snel af. Ze geeft Thanasis een kus en samen verdwijnen ze in de lift.

Ze betreden haar geheime appartement op de zestiende verdieping, alleen toegankelijk via de stalen deur in het naastgelegen appartement, wat ook in haar bezit is. Na een aantal ingewikkelde handelingen op haar computer opent ze een fles champagne. Haar tweede.

Op dat moment drukt, in een Zwitserse bunker, Chaya op de rode knop. Als het tijd is om te gaan, is het tijd om te gaan denkt ze bij zichzelf, terwijl ze naar de flat van Orelia op het beeldscherm kijkt. Maar er gebeurt niets en Chaya voelt hoe het bloed uit haar hoofd wegtrekt.

Schotland

Hebben jullie gezien wat er gebeurde, vraagt de leider aan zijn mannen in het Schotse landhuis? Kan iemand mij vertellen wat er met het goud is gebeurd? Geen van hen komt verder dan het zien ‘oplossen’ van een pallet goudstaven.

Drie mannen krijgen de opdracht om op afstand, de energie te lezen van deze gebeurtenis. Na enige tijd doen ze hun verslag. Alhoewel de verhalen op een aantal punten van elkaar afwijken, is de overeenkomst dat het goud naar een andere dimensie is verplaatst. Daardoor is het niet meer zichtbaar en buiten het bereik van de meeste mensen.

Ik ga Caoimhe raadplegen zegt hun leider. Om meer inzicht te krijgen in hoe die dimensies werken. Die avond ontmoet hij haar in haar werkruimte. Ze legt hem uit dat verplaatsing naar een hogere dimensie alleen mogelijk is, wanneer de verhouding tussen de materie en energie van het goud wordt veranderd. Eenmaal in een andere dimensie, laat het zich zo gemakkelijk als een gedachte verplaatsen.

Zoiets als met een crypto valuta, grapt hij tegen haar. Daar heb je op zich gelijk in, want het spoor blijft altijd bekend. Ok, dan weet ik genoeg Caoimhe. Hij bedankt haar en keert terug naar zijn mannen in het landhuis.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.