Een plant als klant

0
386

Een plant als klant

Hij is een expert op het gebied van bomen. Groeiplannen, snoeiplannen, verzorging en verwijdering, hij begrijpt als geen ander de essentie van zijn vak.

Eigenlijk hebben planten niets nodig. Een boom is prima in staat om voor zichzelf te zorgen. Dat is zijn motto. En toch. Wie kijkt naar het bos van Nederland, of nog breder de oerbossen van de wereld voelt dat er iets nodig is.

Het brengt hem als bewuste leider bij het dilemma, hoe zijn bedrijf het best te runnen? Hij wil een voorbeeld zijn, om op een andere wijze te ondernemen.

Maar hoe doe je dat in een markt die geld gestuurd wordt. Waar gerekend wordt naar de kostprijs van een kettingzaag. Waar de waarde die in de lange groeitijd besloten ligt, het liefst direct contant wordt gemaakt.

Een ander businessmodel is zijn antwoord.
De ‘meester van het woud’ zou zichzelf niet zijn, wanneer hij geen creatieve oplossing wist te vinden.

Hij heeft een nieuwe weg gevonden. Een groei strategie, die op een nieuwe wijze door de markt kronkelt. Waarbij de relevante waarden met elkaar in harmonie zijn.

Een mooi voorbeeld van een nieuwe generatie ondernemers.

Wil je ook op een andere manier ondernemen? Bewust Leiderschap.

Rien Hagenaars is als eigenaar en begeleider binnen het Uniovision 5DBC concept werkzaam. Vanuit zijn ervaringen en visie schrijft hij artikelen. Het is zijn intentie om, vanuit het perspectief van bewustzijn, situaties en processen inzichtelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.