Ayahuasca of Aneehuasca?

0
960

Ayahuasca of Aneehuasca ?

Als begeleiders in bewustzijnsontwikkeling krijgen we steeds meer vragen van mensen over het gebruik van Ayahuasca. Het lijkt een hype om dit middel te gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling en inzichten. Variërend van mensen die overwegen om het te gaan gebruiken tot en met grootverbruikers die meer dan 25 sessies hebben gedaan.

Hoog tijd voor onze visie op dit fenomeen: don’t go there!

Wat is Ayahuasca?

Het is een drug, die in oude tijden door medicijnmannen/ vrouwen werd gebruikt om verbinding te leggen met entiteiten in andere dimensies en/of de ziel, ook wel het hogere zelf.

Heb ik dat nodig?

Nee, het menselijk systeem is in deze tijd zover ontwikkeld dat we deze middelen hier al lang niet meer voor nodig hebben. Het is zoiets als steenkolen in de tank van je hybride auto stoppen. Het kan veel gemakkelijker en veiliger.

Is het gevaarlijk?

Ja, het is gevaarlijk. Het forceert je lichaam in een liefdeloos proces. Het schakelt je beschermende mechanieken tijdelijk uit. Het dwingt je ziel om zoveel mogelijk uit het lichaam te gaan. En daarmee zet je de deur open voor entiteiten die gebruik willen maken van jouw systeem. Het maakt je gemakkelijk verslaafd en afhankelijk. Het versterkt je onbewuste wil.

Wat doet het met mijn lichaam?

Iemand zij ons eens: als ik een ding heb geleerd van Ayahuasca is het kotsen. Stel jezelf de vraag: hoe liefdevol is iets wat maakt dat je er vreselijk van moet kotsen?

Wat doet het met mijn energetische systeem?

Het middel schakelt de beschermende mechanieken van je energetische systeem uit. Het grootste deel van je energie verlaat daarop via de hoogste modus het lichaam. Dat geeft een ervaring van vrijheid en onbegrensdheid. Maar dat heeft ook een keerzijde.

Het is een middel dat van oudsher bedoeld is voor verbinding met entiteiten. (zeg maar de spirituele wereld). Entiteiten hebben geen lichaam, dus kunnen op aarde niet zoveel doen. Tenzij iemand zijn of haar lichaam beschikbaar stelt aan entiteiten. En dat is precies wat je met een Ayahuasca sessie doet. Je opent de deur van je eigen lichaam om het door entiteiten te laten gebruiken.

Wat voor entiteiten zijn verbonden met het veld van Ayahuasca?

In oude tradities maakten de verbonden entiteiten deel uit van oude wijsheid en familielijnen. Dit is niet de context van de hedendaagse sessies. Hier gaat het doorgaans om mensen die vanuit spirituele, ideële, zoekende of financiële perspectieven dit pad zijn gaan bewandelen.

Daarmee trekken ze hele andere entiteiten aan. Entiteiten die belang hebben om invloed in deze maatschappij uit te oefenen, die belang hebben bij hypes, afhankelijkheid en onbewuste wil. Kortom het is vergelijkbaar met de entiteiten velden die zich bevinden in de reguliere drugs scene.

Heb je pech of een te groot ego, dan trekken ze je zomaar in een psychose.

Hoe wordt ik begeleid bij een trip?

Wanneer je op een trip bent, beweegt het grootste deel van je energie zich in andere dimensies dan normaal. Doordat de verbinding met je lichaam tijdelijk is uitgeschakeld, kun je hier eenmaal onderweg niet zomaar in terugkeren. Dit betekent dat bij problemen, de begeleiding in niet lichamelijke dimensies dient plaats te vinden.

Professionele begeleiders die dit kunnen, weten wat het betekent om buiten het lichaam te bewegen. Juist om die reden, zullen zij mensen niet aanmoedigen om dit pad op te gaan. Een dokter zal je niet adviseren om je been te breken, zodat hij dit kan genezen.

Dat betekent dat de begeleiders die je in deze tijd, in onze maatschappij begeleiden bij het doen van deze ceremonies, of onbewust zijn van de processen waarmee ze bezig zijn. Of gedreven worden door belangen die niet gebaseerd zijn op onvoorwaardelijke liefde.

Reguliere hulpverleners zijn meestal niet toegerust om mensen in andere dimensies te begeleiden, waardoor ze vaak niet veel voor je kunnen betekenen.

Is het verslavend?

Voor zover wij weten staat het niet op de lijst van verslavende middelen. Maar, de instanties die zich daarmee bezighouden houden geen rekening met afhankelijkheden en gebondenheden aan entiteiten velden.

Opvallend veel fijngevoelige mensen, die het vaak toch al lastig vinden om hun eigen grenzen te bewaken, kiezen vaak voor deze vorm. Met Ayahuasca leggen zij onbewust hun eigen zeggenschap in handen van onbewuste begeleiders en dubieuze entiteiten. En dat maakt je misschien fysiek niet verslaafd, maar op energetisch niveau werkt het wel zo.

Kan ik er verlicht van worden?

Nee, dat is niet mogelijk. Verlichting is een ervaring in het lichaam. Die kan niet worden gerealiseerd door een ervaring buiten het lichaam. Verlichting vraagt om een proces van bewustzijnsontwikkeling, wat minimaal een aantal jaren vergt. Er is geen pil/verkorte route naar verlichting.

Conclusie:  doe het niet

  • Het is gevaarlijk
  • Het is ongezond voor je lichaam en energetische systeem
  • Het maakt je afhankelijk van entiteiten, zonder dat je daar erg in hebt
  • De verkregen informatie en inzichten zijn onbetrouwbaar
  • Het is in deze tijd een lang achterhaalde methode
  • Je wordt er niet verlicht van
  • Professionele begeleiders in hogere dimensies nemen je niet mee op dit pad

Onze regel is dat mensen die Ayahuasca gebruiken, niet zomaar kunnen deelnemen aan onze programma’s voor bewustzijnsontwikkeling.

Ben je op zoek naar verfijnde ervaringen of diepere inzichten in jezelf, dan biedt bewustzijnsontwikkeling een uitstekend en veilig antwoord, dat wel liefdevol omgaat met de ziel die je bent en het lichaam dat je hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

veertien + vijf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.