Prince Pieter Project

0
1067

Portret:  Prince Pieter Project

Vroeger was ik als projectmanager een ‘Pietje precies’. Met uitgebreide MS project charts richtte ik mijn vergrootglas op milestones, tasks en resources. Ik verslond de ene Prince na de andere en Scrumde er lustig op los.

Nog steeds kom ik ze in grote getale tegen. De pietje precies, deadline managers. Natuurlijk is zorgvuldigheid belangrijk. Maar nog nooit ben ik erin geslaagd om hiermee een groot project succesvol tot een einde te brengen.

Het duurde jaren voordat ik doorkreeg dat mijn succes in projecten, niet lag in mijn strakke technische benadering. Op een gegeven moment realiseerde ik me, dat deze dingen meer dienden als dekmantel voor mijn intuïtie en menselijkheid.

Het was in de laatste week van een zomervakantie, nu al weer jaren geleden, dat ik doorkreeg dat ik beter kon investeren in een ander pad. Het begon met een week Fundamentals. De meest bijzondere week in mijn leven.

Na ruim 15 jaar projecten managen dacht ik alles wel gezien te hebben. Maar die week opende mijn ogen en maakte me bewust hoe ik, de Senior Project Manager, eigenlijk professioneel in de kinderschoenen stond.

Met al mijn grote ervaringen en woorden, had ik geen enkel benul van wat er zich in de onzichtbare dimensies tussen mensen afspeelde. Ik kreeg inzicht in de meest essentiële vragen, waar ik als professional elke dag mee te maken had.

Nu, na het alweer enige tijd geleden afronden van mijn opleiding Bewust Leiderschap, weet ik dat die inzichten nog maar het begin waren van een hele nieuwe visie op project management. Het stelt me in staat om de meest fascinerende en gecompliceerde projecten succesvol op te leveren.

Ik doe bij wijze van spreken nog steeds hetzelfde werk, maar nu op een hele verfrissende en nieuwe manier. Goed voor mezelf en goed voor mijn klanten.

Dus wie bij het lezen van het zoveelste bericht over falende ICT projecten denkt dat het niet anders kan: laat je verbazen, het is wel degelijk mogelijk om grote ICT projecten succesvol binnen de kaders op te leveren.

Wat het van je vraagt? De bereidheid om het werkelijk met jezelf aan te gaan.

Mijn advies?  Schrijf je zo snel mogelijk in bij de Bewust Leiderschap Academy.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

tien + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.