Mexiaancse Enchiladas van Céleste

0
172

Recepten uit de keuken van Céleste

Regelmatig vragen deelnemers aan onze buitenlandse trainingen naar de recepten van Céleste. Via ons magazine zal ze regelmatig een van haar recepten verspreiden.
In deze rubriek lees je het recept voor:

Vegetarische Mexicaanse Enchiladas voor 6 tot 8 personen

Ingrediënten voor de vulling:
1/2 a 1 blok Tofu blance fijn geprakt
Een flinke handvol walnoten gehakt
1/2 of een stuk brie in kleine blokjes

Groenten:
Courgette 1x in kleine stukjes en even opgebakken
2 rode uien gesnipperd en even opgebakken
2 a 3 gekleurde puntpaprika’s even opgebakken
Bruine Champignons in plakjes even opgebakken
Groene pepertjes Jalapigno-Let op! scherp spul
Geraspte kaas 100 gram voor door de tofu

– verder ook lekker kleine roosjes broccoli of andere groenten naar wens
Na opbakken van de groenten deze door de geprakte tofu mengen, samen met de walnoten en brie blokjes.
Kruid dit met zwarte peper, een beetje zout, knoflook, komijn, koriander (droog en/of vers)
– Eventueel nog een kleine portie zwarte boontjes (2 x klein (bio) blikje volstaat maar vers maken is lekkerder)

Rode saus voor over gevulde tortilla’s
1 pakje enchilada saus aanlengen met water (zie verpakking)
een doosje rode gepureerde tomaten saus
1 blikje tomaten blokjes

Mais tortilla’s vullen
Haal iedere tortilla eerst door de rode saus
Vul dan iedere tortilla met een 2 à 3 eetlepels vulling van groenten-noten-tofu-brie  mengsel eventueel wat  zwarte bonen en geraspte kaas
leg de gevulde tortilla’s in een ovenschaal en giet ten slotte de rode saus er rijkelijk overheen.
Er passen 8 tortilla’s in een grote ovenschaal en dit is genoeg voor 6 tot 8 personen, afhankelijk wat je er bij serveert. Maak ruim voldoende het is de volgende dag ook heerlijk om even op te bakken

Bijgerechten:

Zure room even beetje met een uitje en wat kruiden er door verder niets

Guacemole
4 à 5 Avocado’s geprakt
Uitje klein gesnipperd
Tomaat klein gesnipperd
Verse koriander en naar smaak komijnpoeder, peper en zout
beetje salsa uit pot
Alles mengen en naar eigen fantasie op smaak brengen

Evt ½ verse maiskolf p/p
Groene Salade
Basmatirijst

 

DELEN
Rien Hagenaars is als eigenaar en begeleider binnen het Uniovision 5DBC concept werkzaam. Vanuit zijn ervaringen en visie schrijft hij artikelen. Het is zijn intentie om, vanuit het perspectief van bewustzijn, situaties en processen inzichtelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.