Bewust Leiderschap Magazine, editie 24 maart 2019

0
873

In dit nummer:

  • Rien en Céleste: Moed is het vermogen om door te gaan, wanneer je bang bent
  • Portret: Bedrijfsleider de baas
  • Column: Waar sta jij?
  • Het avontuur van de Werfeling
  • Feuilleton: De Werfeling – hoofdstuk 1
  • Media tips: De Uil van Minerva
  • Column: Brieven aan Europa V, het kantelpunt
  • Recept van Céleste
  • Mystieke reizen in 2019

Moed is het vermogen om door te gaan, wanneer je bang bent

De Amerikanen kozen Trump, de Britten kozen Brexit en de Nederlanders kozen Thierry Baudet.

Precies in de maan van de grote winden, komen al die lijnen bij elkaar, met één centrale vraag: was het een goede of was het een foute keus?

Het Mueller onderzoek spreekt Trump vrij. May vecht voor de Brexit deal en Thierry heeft de eerste aanval gewonnen. Het volk heeft gekozen, praat en heeft er een mening over.

Onderliggend aan al die keuzes, lijkt een verlangen naar verandering. Veel onbewuste intenties, die nu een zichtbare uitwerking krijgen.

Dan is het geen zaak om de uitkomsten op goed of fout te wegen. Dan is het zaak om te kijken wat ze betekenen op het pad van verandering. Maar dat lijken veel mensen, in deze tijd van retourzenden, te zijn vergeten.

Misschien verhult het goed/fout denken wel de angst van mensen, om met het onbekende om te gaan. Want gaat het werkelijk om Donald, Theresa of Thierry? Gaat het niet meer om de realisatie van ons eigen verlangen?

Dan kun je beter doorgaan op het ingeslagen pad en kijken naar wat de dingen die er gebeuren, betekenen.

Ja, natuurlijk is het verleidelijk om terug te gaan naar af. Maar daarmee stellen we enkel het onvermijdelijke uit. Dan komt na Trump I Trump II, dan komt na Geert Thierry en na referendum 1 referendum 2.

In elk geval gaan wij door, ook al is voor ons de uitkomst onzeker. Deze week verhuizen we naar Utrecht en begint de verbouwing van de Werfeling. De start van grote nieuwe avonturen.

Komt dat allemaal goed? Geen idee, maar het is onze intentie om bewustzijnsontwikkeling zichtbaar in het hart van Nederland neer te zetten. En daar gaan we voor.

Céleste Banning en Rien Hagenaars

Bedrijfsleider de baas

Zijn machines staan strak uitgelijnd. De ploegendiensten draaien soepel en het spel met sales speelt hij op het scherpst van de snede.

Een bedrijfsleider die houdt van zijn mensen, straight forward zijn keuzes maakt en durft te experimenteren met nieuwe technieken.

De optimale integratie van mens en machine, ver op zijn tijd vooruit. Als lid van een wonderbaarlijk MT draagt hij bij aan de groei van een Nederlandse multinational.

Maar het tij keert en de wind blaast hard tegen. Op de toppen van zijn kracht, stuurt hij zijn groep door een kritisch punt.

Dan, langzaam maar zeker, duwt de stroming hem terug. Niet langer is hij de baas over zijn rol als bedrijfsleider. De bedrijfsleider heeft ongemerkt die rol van hem over genomen.

Het tij van onbewust bekwaam is overgegaan in het tij van bewust onbekwaam.

Stap voor stap verliest hij alle grip op de materie. Wat resteert is zijn motto: balans en in beweging blijven.

Er trekt een werfeling over het water. Wat vast zat komt in beweging en nieuwe mogelijkheden dienen zich aan.

De benodigde ervaringen zijn verzameld. De ziel spreekt tot de persoonlijkheid, met de vraag of de bedrijfsleider klaar is een bewuste leider te worden.

Ben jij er klaar voor?

www.bewustleiderschap.com

Maandelijks gaan er nieuwe groepen van start. Schrijf je nu in voor een van onze trainingen:

effectief communiceren
modi van bewustzijn
natuurlijke autoriteit
persoonlijk meesterschap

 


Bewuste mens, waar sta jij?

Wie er van houdt om de grote bewegingen van de mensheid te volgen, kan fascinerende tijden beleven. Want bijna dagelijks zijn er ontwikkelingen, die je uitnodigen om je perspectief bij te stellen.

Complexe vraagstukken, die je uitdagen om je eigen visie te formuleren. Is klimaatverandering een door mensen veroorzaakt probleem, of gewoon een natuurverschijnsel? Was de akelige aanslag in Utrecht nu een daad van terrorisme of een krankzinnige daad van een verstrikte mens? Is het nu beter dat Groot Brittanië de EU verlaat of niet?

Stuk voor stuk zijn het vraagstukken waarop het antwoord niet eenvoudig is te geven. Maar voor veel mensen geldt wel dat het vraagstukken zijn, die relatief ver van hun dagelijkse leven lijken te staan. Dan lijkt het ook zinvol om ze daar te houden.

Toch zijn wij het zelf, die elke dag de keuzes maken. Die in februari met korte broek door de stad liepen of het vakje op het stembiljet rood inkleurden. Steeds weer is het dezelfde vraag die zich aandient. Kies jij voor het oude of kies je voor het nieuwe?

Bewust of onbewust, elke dag weer nodigt het leven je uit om keuzes te maken. Zijn we als kleine mieren allemaal druk bezig met ons eigen kleine kruimeltje of durven we te kijken naar de creatie van de hele mensheid.

Met misschien wel als meest interessante vraag: Zijn we er al klaar voor, om deze planeet vanuit onze persoonlijkheid te besturen?


Het avontuur van de Werfeling

Langs verschillende wegen heb je al kennis kunnen nemen van onze nieuwe plannen. Het realiseren van een centrum voor bewustzijnsontwikkeling in het hart van Utrecht.

De crowdfunding loopt lekker, op dit moment is zo’n 20% van het benodigde bedrag ingetekend. Maar we zijn er nog niet…. Dus als je belangstelling hebt, alle bijdragen – klein en groot – zijn welkom.

En wil je nog even zien hoe het er ook alweer uit komt te zien:

 

En wil je echt weten waar de Werfeling over gaat?
Lees dan het nieuwe feuilleton, hier of op onze facebook pagina.

Feuilleton: De Werfeling
hoofdstuk 1 – Waar is de magie gebleven?


 

Het is een regenachtige dinsdagavond. Mark sluit zijn laptop en kijkt op de klok. Het is alweer tien over tien. De kinderen slapen en zijn vrouw staat net op het punt om in bed te stappen. Nog even een rondje hardlopen, denkt hij bij zichzelf. 

Hij schiet in zijn sportkleding en binnen no time staat hij buiten. Terwijl hij door het donkere Oorsprongpark rent, denkt hij na over zijn verjaardag. Nog drie dagen en dan wordt ik drieëndertig. Vroeger kon ik daar al dagen tevoren mee bezig zijn, maar nu lijkt het aan me voorbij te gaan. Waar is het avontuur gebleven? 

Op zich heb ik wel avontuur in mijn werk, denkt hij bij zichzelf. Vandaag was best hectisch met twee vergaderingen, een klantdemo en een nieuwe productlancering. Toch mis ik de spanning van vroeger wel een beetje. Het lijkt allemaal zo netjes, denkt hij terwijl hij de Sterrenwacht passeert. Als kind heb ik hier zoveel avonturen beleeft. Hij denkt aan zijn jongste zoon en diens ridderbelevenissen op school vandaag. 

Intussen bemerkt hij een andere hardloper aan zijn linkerzijde. Hoi, zegt hij afgeleid. Hoi zegt hij terug. Wat is jouw magie?, hoort hij de hardloper aan hem vragen. Ik versta je niet goed, wat zei je? Hij kijkt maar de andere hardloper is verdwenen. 

Vreemd, ik zou toch zweren dat er net iemand naast me liep. Enigszins bezorgt slaat hij rechtsaf en gaat links de Sterrenburg op. Een unheimisch gevoel heeft zich meester van hem gemaakt. Vroeg hij echt wat mijn magie is? Ik heb het me vast ingebeeld. Maar de vraag laat hem de hele weg niet meer los. 

Thuis springt hij onder de douche en klimt daarna bij zijn vrouw in bed. Lekker gelopen, vraagt Marijke hem. Hé, ben je nog wakker? Ja, ik had een vreemde droom en werd daaruit wakker toen je in bed stapte. Ik droomde dat je hard liep door een zandvlakte en werd toegesproken door een grote roofvogel. 

Verbaast kijkt Mark haar aan. Hij zit gelijk rechtop in bed en vertelt wat er gebeurde. Nou, blijkbaar ben je volgend jaar toe aan meer magie in je leven, zegt ze lachend. Toch maar weer voor de tiende keer je favoriete Game of Thrones serie kijken, plaagt ze hem.  

Mark ligt nog een tijdje te woelen, voor de slaap hem overmeestert 

 


Media tip: De uil van Minerva

The Hanging Tree – The hunger games

Wie kent het niet, de legendarische filmreeks The Hunger Games. Een science fiction die het beeld schetst van een wereld die in een aantal compartimenten is verdeeld. Waarbij het contrast tussen de macht en onmacht uitmondt in een strijd naar vrijheid. Die uiteindelijk wordt gewonnen door een vrouwelijke heldin.

Voor wie wel heeft gehoord van de uil van Minerva,
maar de betekenis nog niet helemaal begrijpt.

 

En heb je onderstaande nog niet gezien:

Youtube:  GretaThunberg, speech at UN Climate change conference

Een moedige jonge heldin confronteert de wereldleiders met hun angst voor waarheid.


 

Brieven aan Europa V

Beste Europa

Wat denk je, durven de Britten zich van je los te maken? Of maakt het je helemaal niets uit. Want wat ze ook bedenken, geografisch kunnen ze toch niet weg. De Britten hebben het vasteland nodig en andersom waarschijnlijk ook.

Het is nog geen 80 jaar geleden, dat hun positie de redding van Europa betekende. Misschien hebben de vastelanders het even nodig om tot herbezinning te komen. En bovendien, is het hele grensgedoe vooral een mentaal dingetje.

Want met of zonder Brexit, zijn het voor het overgrote deel toch gewoon dezelfde mensen die heen en weer reizen. Na een tijdje zijn die het douane gedoe weer zat en komen er toch wel nieuwe afspraken. Bovendien is sinds 40-45 het aantal vluchtelingen dat met een boot de Britse kust bereikt, fors afgenomen.

Dus laten we onze aandacht richten op het Europese vasteland en wat daar allemaal in het verschiet ligt. Met Thierry als opvolger van Mark, kunnen we een soort Trump Obama scenario verwachten. En hoe komt het er in de andere landen uit te zien?

Misschien is het wachten vooral op de Europese kiezers, totdat die hun mind hebben opgemaakt over wat ze eigenlijk willen. Of wordt dit een kantelpunt in de strijd tussen de Europese jongeren en de Babyboom ouderen. Ik ben benieuwd naar je volgende stap.

 


Regelmatig vragen deelnemers aan onze buitenlandse trainingen naar de recepten van Céleste. Via ons magazine zal ze regelmatig een van haar recepten verspreiden.
In deze rubriek lees je het recept voor:

Smoothie for breakfast

Ingrediënten
2 a 3 biologische bananen
1,5 kop bevroren bosbessen
1 grote eetlepel met bevroren kersen

Mix dit in de blender
voeg water toe tot een prettige dikte verkrijgt

Drink een glas nu en bewaar er een voor later


 

Elementals 2019 staat van 18 tot 25 mei op de agenda.
Een zeer krachtig maar ook verfrissend programma voor deelnemers aan Bewust Leiderschap. Ervaar de magie van het Soefisme en nog veel meer. Er zijn nog 2 plekken vrij ….


 

Rien Hagenaars is als eigenaar en begeleider binnen het Uniovision 5DBC concept werkzaam. Vanuit zijn ervaringen en visie schrijft hij artikelen. Het is zijn intentie om, vanuit het perspectief van bewustzijn, situaties en processen inzichtelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.