Verlichte Dwergen

0
81

In de lijn van artikelen over de chakra’s van de Kosmische mens wil ik het je deze keer hebben over het eerste of het basis chakra.  

Het is het chakra dat hoort bij de realm van de Dwergen en de eerste modus van ons menselijke bewustzijn. Het grappige hiervan is dat in de wereld van spiritualiteit iedereen het erover eens lijkt te zijn dat je ‘gegrond of geaard’ behoort te zijn. Want we zitten immers teveel in ons hoofd. 

Wanneer je dan vervolgens diezelfde mensen begeleidt bij de ontwikkeling van hun bewustzijn, lijken ze vervolgens hun uiterste best te doen om hier zo snel mogelijk weg te komen. Alsof bewuste mensen het liefst door het leven zouden gaan zonder hun eerste modus van bewustzijn. 

Kortom wat is hier aan de hand? Laten we beginnen met waar het hier om draait. De eerste modus van het menselijk bewustzijn, waar het eerste chakra deel van uitmaakt, gaat over ons bestaansrecht. Dat wat we van moeder Aarde kregen op het moment dat we geboren werden. 

Ja je hoort het goed, je bestaansrecht krijg je van moeder Aarde op het moment dat je geboren wordt. Niets of niemand kan dat van je afnemen, geboren worden betekent dat je het recht van bestaan hebt. 

Toch lijken mensen soms het gevoel te hebben dat ze geen bestaansrecht hebben. Denk bijvoorbeeld maar aan mensen die hebben moeten vluchten uit oorlogsomstandigheden. Omdat de leiders van een land vinden dat mensen uit een ander land geen recht hebben van bestaan. Of bijvoorbeeld omdat je ouders hun uiterste best hebben gedaan om je hierin te onderdrukken.  

Maar wat anderen mensen ook doen of beweren, het is niet aan hen om bestaansrecht te geven of af te nemen, nog ligt het in hun vermogen. Hoezeer ze ook hun best doen, moeder Aarde was ze voor. Niets of niemand kan daar aankomen. Of je er nu in gelooft of niet. 

Dus je bestaansrecht is gebaseerd op het hebben van een fysiek en bijbehorend energetisch lichaam. Dat is dan ook een belangrijk onderdeel van dit basischakra. Het is je fysieke verschijningsvorm, tezamen met de fijnstoffelijke informatie over de staat waarin het zich op ieder moment bevindt. 

Met andere woorden, het eerste fijnstoffelijke lichaam is de energetische vertaling van hoe je fysieke lichaam zichzelf ervaart.  

Zolang je je fit en veilig voelt is het hier allemaal prima in orde en trekt het weinig aandacht. Is dat niet het geval, dan ontstaan hier vaak de problemen. 

Wanneer de gesteldheid van het fysieke lichaam onder druk komt te staan dan begint deze laag van je bewustzijn om aandacht te vragen. Bijvoorbeeld omdat er iets moet worden hersteld of afgeweerd. Dat maakt, dat deze laag vooral om aandacht vraagt wanneer er fysieke problemen zijn. Niet erg, want dat heb je als mens ook nodig om te kunnen overleven. Want soms gebeurt er nu eenmaal iets dat je fysieke staat van zijn bedreigt en dat vraagt om reactie. 

We noemen dit ook wel angst. Dus bij het eerste chakra  bevindt zich het vermogen van het menselijk bewustzijn om gevaar te signaleren en daarop snel te kunnen reageren. Vaak in de vorm van vechten of vluchten. 

Een primair mechaniek, ook wel instinct genoemd, wat we al vanaf de prille evolutie nodig hadden om voor ons voorbestaan te kunnen zorgen. 

Onthoud dus goed: angst hoort bij de eerste modus en is dus geen emotie. Want emoties behoren bij de tweede modus van het bewustzijn en het tweede chakra. Je kunt en wilt er niet vanaf. 

Maar er is meer te beleven in het eerste chakra. Want het is ook wat je nodig hebt om fysieke dingen te doen. Kortom, wie werkelijk iets wil realiseren in de stoffelijke driedimensionale wereld heeft de eerste modus nodig. Zonder deze modus krijg je geen spijker in een plank, geen kwast op de muur en kom je niet verder dan denken of praten over dingen. 

Dat geeft misschien ook wel wat zicht op de haat-liefde verhouding tussen de spirituele zoekers en hun eerste modus. Want wie zich bezig houdt met het onderzoeken van dat wat zich in de niet fysieke wereld beweegt, heeft een afstemming die hier ver vandaan ligt.  

In de wereld van energie ontstaan ideeën, zie je allerlei verbanden en mogelijkheden. Maar om  die energetische wereld te vertalen naar de stoffelijke ervaring heeft de mens een fysiek lichaam nodig.  

Een lichaam dat vermoeid kan raken, spierpijn kan krijgen, dingen niet voor elkaar krijgt zoals je ze in het vier dimensionale of hoger bedacht had. Dus de eerste modus kan gemakkelijk als een vertraging of belemmering werken.   

Gaat er dan ook nog iets mis wat bedreigend voor het fysieke lichaam kan zijn, bijvoorbeeld de hamer valt op je teen, dan begint het angst te creëren. Kortom, een hoop narigheid waar je in de hogere regionen van je bewustzijn minder last van hebt. 

Dus wie veel actief is in de hogere modi van het menselijk bewustzijn, denk maar eens aan de realms van de Elven en Koningen, heeft bijna onvermijdelijk een weerstand tegen de eerste modus. Tegelijkertijd is er vaak een weten dat gronding belangrijk is en dan begint zomaar de worsteling met ‘never ending’ aardingsoefeningen. Niet dat die je van het probleem af helpen. 

Andersom zou je kunnen zeggen ligt het voor mensen die actief zijn in de eerste modus van het bestaan, denk maar eens aan bouwvakkers of stratenmakers. Hun basis in het fysieke zal juist de wereld van de hogere modi tot lastig maken. Dus sta je toevallig als hoogsensitief energetisch healer op Tinder, probeer dan maar eens een date te maken met iemand die een hei-machine bestuurt.  

Toch ligt het probleem van gronding / aarding op een nog fundamenteler niveau. Want van nature is iedere ziel gegrond aanwezig. Dat heeft namelijk te maken met de verbinding tussen het energetische en fysieke lichaam. Vaak is dat ook waar het mis gaat. De ziel die het lichaam bewoont heeft om de en of andere reden een overtuiging gekregen die deze verbinding in de weg kwam te staan. 

Echt gronden is dus eigenlijk enkel een kwestie van de tussenliggende overtuigingen opruimen. Iets wat we in Fundamentals veelvuldig don. 

Wanneer de energetische ziel werkelijk verbinding kan maken met het fysieke lichaam, opent zich de deur voor de mooiste creaties. De kunst om dat wat het oog ziet om te zetten in een fysieke vorm, is de weg van de kunstenaar. We betreden dan de wereld van ware meesters van de materie. De beeldhouwers, de diamantslijpers, de tunnelbouwers kortom het domein van de Dwergen.  

Daarom is de realm van de Dwergen ook zo bijzonder. Het is een kracht die het mogelijk maakt om meesterschap over de materie tot op het meest verfijnde niveau te beheersen.  

Wie zich daar thuisvoelt zal merken dat de angst component, die ook bij deze realm hoort, een veel kleinere rol in het leven speelt. Iets wat juist voor hen in de hogere regionen omgekeerd werkt. 

Denk dus ook niet dat verlichting bereikt kan worden door de eerste modus af te zweren. Het is juist hier, in het diepste duister, waar de meest verfijnde vorm van verlichting kan worden ervaren. 

En dat maakt de Dwerg dan ook tot misschien wel de beste vriend van de Magiër. Want buiten het lichaam om liggen het hoogste en laagste chakra misschien wel het meest dicht bij elkaar van allemaal. 

Met deze overweging wens ik je een fijne periode en ben ik weer terug bij het volgende artikel. Heb je vragen of wil je hier meer over weten, dan kun je me altijd opzoeken in de Werfeling.