Bewust Leiderschap Magazine editie 4 juli

0
337

In dit nummer:

  • Rien en Celeste over Roaming aan of uit?
  • 4 controllers op avontuur
  • Feuilleton afl. 4, de weg van niets naar nergens
  • Visie op politiek: heeft de Nederlander zijn politici ingehaald?
  • Column: De aantrekkingskracht van het duister
  • Het Netwerk Bewust Leiderschap

Roaming aan of uit?


Niet eerder heeft de mensheid zoveel gecommuniceerd en toch zo weinig gesproken. Zonder mobiele telefoon lijken we niet weg te kunnen en tegelijkertijd is de belfunctie het minst gebruikt. De kans op een directe app-reactie is vele malen groter dan de kans dat je als beller wordt opgenomen.

Het lijkt duidelijk. De individualisatie reikt nog verder dan we dachten. Wellicht heeft de toekomstige mens geen stembanden meer en puntige vingers? Misschien een voorbereiding op de mens die reist door het universum. Zodat we er alvast aan gewend zijn wanneer we langs planeten zweven.

Of is het slechts een exces van de decennia van de mind. Het omzeilen van direct contact maakt het gemakkelijker om met gevoelens om te gaan. En wie niet met zijn gevoel weet om te gaan, laat zich gemakkelijk onderdrukken. Een geschikte manier om de overgang naar het hart nog even tegen te houden.

Wellicht een interessant experiment om op vakantie je roaming uit, in plaats van aan te zetten. Waar je ook voor kiest, we wensen je in elk geval een ontspannen en plezierige zomer toe.

Celeste en Rien

Elementals 2018 heeft nog 1 plaats

 

 

 

 


Het avontuur van vier controllers

Aan de buitenkant voldoen ze aan het beeld van de financieel specialist. Sportieve vaders met schoolgaande kinderen. Dure schoenen en strak gekleed. Hoog opgeleid en buitengewoon analytisch. Gepassioneerd kunnen ze je vertellen over cijfers, rapporten en dashboards.

En toch lijken ze anders. Je voelt het wanneer ze bij je in de buurt komen. Ze stralen een rust uit waar je graag bij wilt zitten. En als ze het even niet weten vragen ze naar je naam en lezen ze je energie.

Gefascineerd door ontwikkeling gingen ze als team met elkaar onderweg. Ze kozen ervoor om zich te verdiepen in het bewustzijn van de mens. Hierdoor ervoeren ze hoe energie in hun systeem werkzaam is. Om vervolgens de onwaarschijnlijke kracht van het zuiver kunnen werken met je intuïtie te ontdekken.

En nu zijn ze de eerste business controllers van Nederland die met elkaar als team, een nieuwe manier van werken introduceren. Hoogwaardige analytische vermogens gecombineerd met hoogwaardige intuïtieve vermogens.

Een innovatieve samenwerking van hun verstand en gevoel, in een typisch Nederlandse toporganisatie. Bewust Leiderschap is voor deze pioniers de basis van hun autoriteit.

Wil je meer weten over bewust leiderschap?


Aflevering 4 van ons feuilleton

De weg van niets naar nergens


Athene

Zenuwachtig draait Thanasis weg van de knappe studente. Hij vraagt zich af wat die meid eigenlijk van hem wil. Ze intrigeert hem, maar geeft hem ook het gevoel dat hij verzeild is geraakt in het plot van een slechte film. Hij giet zijn borrel weg, legt het geld op de toonbank en gaat er als een haas vandoor.

Twee weken later bruist Thanasis van de energie. Aan de ene kant ligt op zijn bureau een stapel bedankbrieven en kaarten van enthousiaste Grieken. Aan de andere kant ligt een stapel goedgekeurde financieringsaanvragen. Hij is trots op zichzelf. Eindelijk kan hij iets betekenen voor de mensen van zijn stad.

En wanneer zo nu en dan het kritische stemmetje in zijn achterhoofd klinkt, neemt hij snel een flinke slok van zijn whisky. Hij pakt de volgende financieringsaanvraag, verlaagt het rentepercentage nog wat extra en verhoogt het toegekende bedrag met 4000 euro.

Zurich

Ik zou een bericht kunnen lekken naar CNN, overweegt Orell, terwijl hij met honderdtachtig over de autobahn glijdt. Of misschien kan ik achterhalen wat precies het signaal is, waarop we wachten. Ondertussen luistert hij naar de transactieadviezen over zijn derivaten op de verschillende beurzen.

Er begint iets te broeien in zijn brein. Het zweet breekt hem uit wanneer hij de mogelijkheden overweegt om een van zijn oude Israëlische contacten te raadplegen. Een scherm licht op in een buitenwijk van Libanon. Meet me at 03.33 verschijnt op het display van de Maserati.

Verwonderd leest Chaya hetzelfde bericht op haar iPhone. Gealarmeerd activeert ze het security web. Vier mensen in een Zwitserse bunker synchroniseren hun schermen. Orell parkeert zijn auto in de privékelder, grijpt wat spullen bij elkaar en neemt een taxi naar het vliegveld.

Schotland

Caoimhe beëindigt de meditatie bij het Loch. Ze nodigt de mannen uit om mee te gaan naar de zaal van het oude kasteel. In stilte volgt de groep haar. Ieder neemt plaats op zijn meditatiekussen. Het lijkt erop dat jullie op zoek zijn naar een volgende stap, zegt Caiomhe. Dan is het belangrijk om te begrijpen wat jullie vraag is.

De leider van het team zakenmannen neemt het woord. We zijn een eenheid die werkt voor de overheid. De roots van onze eenheid voeren terug naar het einde van WOII. We zijn getraind in veldtechnieken en de laatste jaren werken we vooral undercover, in zakelijke omgevingen.

Tijdens onze missie zijn we verstrikt geraakt in het web van een onzichtbare macht. Alhoewel we veel lijnen in het web kunnen zien, lijkt iedere lijn op zijn eigen manier vast te zijn gezet. We zijn gewend om intuïtief te kunnen opereren, maar wat we ook doen, het veld komt niet in beweging.

Onze eigen bronnen zijn uitgeput en de kracht van onze eenheid ligt in het bewandelen van onbekende paden. Je naam kwam op ons pad en dat bracht ons hier.

De belangrijkste oorzaak van jullie probleem is dat jullie het persoonlijk maken, geeft Caoimhe ze terug. Zonder het hart kun je geen meester zijn over je ego. En tegelijkertijd scant ze haar eigen veld op zoek naar onopgemerkte bewegingen. Dit verklaart haar ongemakkelijke gevoel de laatste dagen.

Laten we het dan eerst hebben over de investering die voor jullie nodig is om de inzichten te kunnen ontvangen. Geld is geen probleem zegt de leider van het team. Dat zou ik niet zomaar stellen. Welke energie ben jij zelf bereid hier in te stoppen, vraagt ze hem. Elke prijs is goed, noem je bedrag. Zo werkt dat niet, geeft ze hem lachend terug.


Wie kiest voor het ontwikkelen van Bewust Leiderschap kiest voor


Professionele programma’s vanuit Utrecht en Groningen

Visie op politiek Heeft de Nederlander zijn politici ingehaald?


7 juli

De gewone man leeft in een dynamische werkelijkheid waar hij/zij voortdurend wordt uitgedaagd. Digitaal betalen, online bestellen, drone delivery, we draaien onze hand er niet voor om. Daarop rolde ook een enquête van de provincie het postvak-in. Een moedig initiatief, om de burger om input te vragen over verkeersknooppunten. En snel waren er meer dan 500 zinvolle reacties.

Hierop ontving ik een keurige bedankbrief met daarbij een YouTubevideo. Een slaapverwekkende en betuttelende reeks van dankbetuigingen door alle politieke partijen, waarbij het vooral lijkt te gaan om de politici zelf. Daarop is een vergelijking met de ‘truttige’ kabinetsformatie snel gemaakt. Alsof je kijkt naar een andere werkelijkheid.

Waar zijn de politici met een visie? Of waar zijn de politieke professionals, die hun ego kunnen overstijgen? Maar misschien zie ik iets over het hoofd. Wellicht is het de functie van ons bestuurlijke apparaat om de creatieve innovatie in Nederland af te remmen.

 

Column: De aantrekkingskracht van het duister

De ‘dark side’ is de andere pool van de ‘bright side’. Evenzeer is het dark-net de andere pool van het gewone internet. Dus het positieve en het negatieve horen bij elkaar. Ze kunnen niet zonder elkaar bestaan.

Het duister heeft een aantrekkingskracht, die in haar uiterste punt uitkomt bij de dood. Daarom heeft het geen nut ermee te strijden. Maar wel heeft het nut er bewustzijn in te zetten. Dat kan mensen doen ontwaken, in waar ze eigenlijk mee bezig zijn.

Zwart hoort bij het duister. Wit hoort bij het licht. Rood is de kleur van het bestaansrecht. Groen is de kleur van het hart, kun jij het vinden?

 


Het Netwerk Bewust Leiderschap

Onze politieke barbeque ging helaas ten onder in het onstabiele zomerweer op de Friese meren. Maar zo is het gelukkig niet met ons project. In de voorbereiding op de barbeque konden we met elkaar ervaren hoe leuk het is om hiermee bezig te zijn.

Inhoudelijk wordt de Democratie 2.0 steviger en komt er ook aandacht voor de vraag wat je er allemaal mee zou kunnen. Dus het vraagt even geduld tot de Netwerk Prinsjesdag. Inmiddels is het zomerreces ingegaan en we zien jullie dan graag terug.

 

Wie oog heeft voor de magie van het leven, opent het potentieel van zijn hart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 9 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.