Bewust Leiderschap Magazine editie 6 augustus (2)

0
250

In dit nummer:

  • Rien en Celeste over de Lionsgate
  • CFO opzoek
  • Feuilleton afl. 6, de weg van niets naar nergens
  • Visie op politiek: de afleidingsmanouvre
  • Column: Hoe realistisch is de Koreaanse dreiging eigenlijk?
  • Het Netwerk Bewust Leiderschap

De Lionsgate


Augustus 2018 was vanuit energetisch perspectief een bijzondere maand. Op 7 augustus opende de Lionsgate met een maansverduistering en op 21 augustus was er de zonsverduistering in Amerika.

Het magnetische veld rondom onze planeet werd even veranderd. Je zou het kunnen vergelijken met het midden op de dag uitzetten van de stroom. Ineens valt er een stilte en verschijnt er een nieuw perspectief.

Traditioneel aan het eind van de zomer, raken veel mensen geïnspireerd om het nieuwe jaar een andere koers in te slaan. Voeg deze kosmische beweging er aan toe en voor je het weet is je CV verstuurd of staat je huis te koop.

Door zo een poort van verandering gaan lijkt spannender dan het is. Zelden zetten mensen stappen, die groter zijn dan ze werkelijk kunnen hanteren.

Dus wellicht wordt dit een mooi jaar om jouw persoonlijke visie weer op een dieper niveau te verbinden met de activiteiten die je verricht.

In elk geval wensen we je daarbij veel plezier en wijsheid.

Celeste en Rien

 


CFO op zoek

Hij is de Chief Financial Officer van een grote keten in de food. Met een solide carriere op zak, beweegt hij al jaren door de wereld van geld en rendement.

De jonge rigide accountant van weleer, heeft zich ontwikkeld tot een vrolijke welbespraakte leider. Vakanties brengt hij het liefst door met zijn partner, op hun prachtige zeilboot. Kortom, hij is het prototype van een succesvolle harde werker.

Vorig voorjaar stapte hij in een nieuw avontuur. Op aanraden van de manager HR is hij gestart met Bewust Leiderschap. En groot deel van zijn team deed hier al langer aan mee, maar tot dan toe wist hij het op afstand te houden.

Achteraf bekende hij zich zelden te hebben overgegeven aan iets, wat zo abstract klonk als dit. En misschien nog wel erger: voor het eerst sinds lange tijd voelde hij zich weer zo onzeker als tijdens zijn studie.

Nu, ruim een jaar later, is hij zich bewust van de zoeker die in hem schuilde. Het verlangen om te begrijpen hoe de dingen bewegen, waar waarde in essentie om draait heeft eindelijk zijn plek gevonden.

Stiekem durft hij nu te erkennen dat hij de magie bedrijft met geld. Iets wat hem, meer dan ooit, afgaat als vanzelf.

Ben je benieuwd naar Bewust Leiderschap voor bedrijven?


Aflevering 6 van ons feuilleton

De weg van niets naar nergens


Athene

Met een lijkbleek gezicht kijkt Thanasis naar zijn televisie. Vertwijfeld vraagt hij zich af of de studente op het beeld het resultaat is van zijn overmatig Whiskey gebruik of dat ze werkelijk voor hem van betekenis is. Het is inmiddels de vierde keer dat hij met haar geconfronteerd wordt. Snel zet hij de tv uit en giet zijn fles leeg in de gootsteen.

De volgende ochtend lijkt het voorval te zijn gereduceerd tot een vage herinnering. De hoofdpijn domineert zijn ritje naar kantoor. Daar eenmaal aangekomen zet hij een flinke vaart in het goedkeuren en bijstellen van de financieringsaanvragen op zijn bureau. Het valt hem op dat het aantal aanvragen met een stijgende lijn groeit. Hij zet een tandje bij en concludeert dat hij het voorlopig nog wel in zijn eentje kan bijhouden.

Zijn optimisme vormt een schrijnend contrast met de groeiende irriatie bji de thesaurus in Brussel. Tijdens het lezen van de PDF uit Athene vraagt hij zich af wie die Thadeus wel niet is, om te concluderen dat de economie van Athene zich sneller ontwikkelt dan verwacht en dat het hulpfonds sneller moet worden aangevuld. Verontwaardigd belt hij de baas van Thanasis en snauwt hem via de telefoon toe dat hij niet hoeft te rekenen op meer geld.

Geschrokken loopt Thadeus naar de partijvoorzitter op de vierde verdieping. Zittend achter zijn grote houten bureau hoort de partijvoorzitter vermaakt het verhaal van Thadeus aan. Maak je geen zorgen mijn vriend, de Brusselse thesaurus zit nu al verstrikt in zijn eigen bureaucratie. Ga rustig door met jullie plannen, ik geef hem wel een zetje.

Schotland

De spiritueel ogende Caoimhe blijkt te beschikken over een hypermodern kantoor, in het oude Schotse kasteel. Ze schetst de verkregen informatie op haar digiboard. Een schuine lijn die loopt van de Kaaiman eilanden naar het noorden van Nederland. Geld, mensen en goederen tekent ze links van de lijn en rechts plaatst ze een vraagteken.

Peinzend kijkt ze naar de schets en concludeert dat ze het beste eerst maar eens de energie kan gaan lezen. In stilte doet ze haar voorbereiding en al vrij snel is ze met haar pendel verdiept in de betekenis van de aspecten van de vraag.

Na afloop van de lezing zijn haar een aantal zaken duidelijk. Er is een bij de mannen onbekende partij in het proces betrokken. Ieder van de mannen lijkt aan het hoofd te staan van een veel grotere organisatie, waarover ze haar niets hebben verteld. En ieder van hen lijkt te worden gechanteerd, zonder dat ze dit van elkaar weten. Genoeg informatie om de mannen mee te confronteren, denkt ze bij zichzelf.

Beirut

Dit was alles ik wat ik van je nodig had, zegt Orell lachend tegen zijn vriend. Je blik zei me genoeg. Het is een krachtige optie. zoals ik al zei. Het is niet mijn intentie om de creatie naar mijn hand te zetten. Maar het is wel mijn intentie om de piramide van de macht en de piramide van de massa de gelegenheid te bieden om elkaar in het hart te ontmoeten.

Het enige wat ik doe is de handrem die de situatie vasthoudt losmaken. Weet je zeker dat er geen strijd in zit?, vraagt zijn vriend hem. Wees je bewust waar je aan begint. Orell omhelst zijn vriend en bedankt hem: ik ben me bewust van de mogelijke consequenties, maar het is ook vrijheid om iets wat vast zit los te maken.

Orell verlaat de oude villa en neemt de taxi terug naar het vliegveld. Op dat moment is Chaya vanuit haar Zwitserse bunker al in druk overleg, om Orell te laten onderscheppen door het rapid security team.


Wie kiest voor het ontwikkelen van Bewust Leiderschap kiest voor


Professionele programma’s vanuit Utrecht en Groningen

Visie op politiek:
De afleidingsmanouvre

1 september

Welke kiezer neemt het voor serieus dat een demissionair kabinet zou kunnen vallen? Precies, er lijkt iets anders aan de hand. En toch, kijkend naar het nieuws wordt het als een serieus onderwerp gebracht.

Is er dan iets waar onze aandacht van moet worden afgeleid. De kabinetsformatie zelf misschien?

Het zal toch niet waar zijn dat ook deze formatie poging, onder leiding van onze eminence grise Zalm in zwaar weer verkeert?

Nu waren afleidingsmanouvres wel een van de tactieken, ten tijde van de financiele crises. Misschien dat in de achterkamer de Christenunie wordt overgenomen door de PvdA?

Wees dus niet verbaast als vandaag of morgen de kabinetsformatie ineens rond blijkt te zijn. En over een paar jaar kan de Christenunie altijd weer voor een goede prijs worden verkocht.

 

Column: Hoe realistisch is de Koreaanse dreiging eigenlijk?

10 september

Wie mij wat langer kent weet dat ik tegenwoordig terughoudender ben waar het gaat om publieke uitspraken over buitenaardse zielen. Maar onlangs kwam ik bovenstaande documentaire op youtube tegen, die een fascinerend perspectief gaf op dit thema.

Er lijkt een interessante relatie te bestaan tussen buitenaardse zielen en nucleaire dreigingen op aarde. Temidden van de wilde kreten van Trump en Kim Jong Un , kan een ander perspectief wellicht je visie op dit thema verscherpen.

Laat je verassen door de informatie die tevoorschijn kan komen wanneer mensen verbanden leggen tussen opmerkelijke gebeurtenissen, en houd er natuurlijk bewustzijn in.


Het Netwerk Bewust Leiderschap

Op 14 oktober is het Prinsjesdag voor het netwerk. Op die dag kun je kennis nemen van de ontwikkelingen, rondom ons project de Democratie nieuwe stijl. Voorafgaand daaraan zijn er de volgende open avonden bij Uniovision gepland, waar we in een ontspannen sfeer met elkaar verder kunnen sleutelen aan het concept:
6 september, 8 september, 28 september, aanvang 19.30 tot 21.30 (entree via de zij-ingang)
We zoeken nog wat mensen voor de ministeries, dus als je belangstelling hebt stuur dan even een bericht.

Ben je nieuwsgierig naar de laatste stand?

Stap voor stap groeit ons netwerk met nieuwe leden en op de site van het netwerk kun je van alles over ze lezen. Dus ben je geïnspireerd om mee te doen, bekijk dan de mogelijkheden. Want in essentie kun je deelnemen wanneer je de eerste basisprincipes van Bewust Leiderschap eigen hebt gemaakt.

 

Wie oog heeft voor de magie van het leven, opent het potentieel van zijn hart

Rien Hagenaars is als eigenaar en begeleider binnen het Uniovision 5DBC concept werkzaam. Vanuit zijn ervaringen en visie schrijft hij artikelen. Het is zijn intentie om, vanuit het perspectief van bewustzijn, situaties en processen inzichtelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.