Bewust Leiderschap Magazine editie 1 mei

0
477

In dit nummer:

  • Rien Hagenaars vertelt over de eerste uitgave van het magazine
  • Portret van Michiel, DGA en bewust leider
  • Feuilleton afl. 1, de weg van niets naar nergens
  • Visie op politiek: Franse verkiezingen
  • Column: vrijheid
  • Het Netwerk Bewust Leiderschap

Over de eerste uitgave van het magazine


De kracht van het woord reikt veel verder dan we vaak denken. Het kan de deur van je hart openen. Een woord laat ruimte voor fantasie. Met ieder woord kun je een stukje gevoel in de stof brengen. Een woord creëert.

Wie durft te genieten van woorden, stelt zich open voor de oneindige creatiekracht van de mens. Woorden gesproken vanuit het hart, maken van lijders leiders.

Ons magazine heeft de intentie om je te laten ervaren hoe het samenspel van woord en hart, de basis kunnen leggen voor een nieuwe ervaring van de werkelijkheid.

We nodigen je uit om te lezen, te delen, te reageren, te genieten, te spelen, te piekeren, te verwonderen, te bekritiseren, te lijden en te leiden met alle woorden die we je aanreiken.

Zodat de meester die  in je schuilt, zijn of haar weg naar buiten kan vinden.

Celeste en Rien
Uniovision


Michiel, portret van een Dga met Bewust Leiderschap


Ik dacht dat ik te oud was om nog te veranderen. En tegelijkertijd had ik mijn hele leven ervaren, hoe iedere verandering de deur opende naar een nieuw succes.

Ik voelde dat Bewust Leiderschap mijn wereld weer op zijn kop zou zetten. En dat deed het. Hier zit ik dan. Lachend rijd ik in mijn Tesla door het dorp, terwijl ik me afvraag wat mijn intentie is.

Na 13 jaar een autoritaire commissaris te zijn geweest, begrijp ik nu eindelijk wat het betekent om in mijn autoriteit te staan. Een oudere medewerkster uit de productie kwam naar me toe en zei dat ik voor het eerst sinds hele lange tijd weer straalde.

Dus, Bewust Leiderschap, het lijkt een beetje vreemd maar het is voor mij ‘dik de moeite waard’.


Aflevering 1 van ons feuilleton

De weg van niets naar nergens


Zurich

07.07, een wekker gaat af in de Rebergstrasse Zurich. Orell hijst zich in zijn onberispelijke maatpak en logt in op zijn laptop. Intussen werpt hij een blik op de Europese beurzen, neemt een capuccino en stuurt zijn eerste order van die dag in. Vervolgens klapt hij zijn laptop dicht, sluit zijn ogen en verbindt zich met zijn Merkaba. In stilte zet hij zijn intenties neer en laat zijn gedachten nog even wegdrijven naar de bruine krullen van Chaya, zijn nieuwe cheffin. Twee uur later stapt hij uit de lift in het niemandsland, waar hij een afspraak heeft.

Athene

Op dat moment legt op het ministerie van ondernemerszaken in Nikaia, een buitenwijk van Athene, Thanasis een nieuwe stapel dossiers op zijn bureau. Hij zucht bij de gedachte aan de eindeloze stroom van bezuinigingsvoorstellen, die hij vandaag weer moet screenen op rekenkundige juistheid. Tegelijkertijd voelt hij hoe zijn emoties zich vermengen met de emoties van de aanvragers, tot een explosief geheel. Zoals altijd, pakt hij dan zijn fles whiskey uit de la en schenkt zijn eerste glas in voor vandaag. Het wordt een hete dag en de eerste parels zweet pakken samen op zijn voorhoofd.

Schotland

Caoimhe begroet haar leerlingen, terwijl ze in de stralende ochtendzon uitkijkt over het Loch Arklet. De vochtige ochtendlucht is kraakzuiver en dringt diep door in haar longen. Terwijl ze voelt hoe de koele lucht beweegt door de holtes van haar neus, leest ze de energie van haar groep. Er hangt een sfeer van enthousiaste onrust, op de achtergrond versterkt door het ego van de deelnemers. Zakenmensen, die verwachten meer geld en meer geluk te kunnen ervaren door haar lessen te volgen. In gedachten laat ze de definitie van meer weerkaatsen in het schelle licht op de golven van het meer. Vervolgens klinkt er een slag op de enorme gong en haar les begint…


Wie kiest voor het ontwikkelen van Bewust Leiderschap kiest voor


Professionele programma’s vanuit Utrecht en Groningen

Visie op politiek
8 mei

Frankrijk kiest Macron. I’l n a pas de peur, zegt een aanhangster in het nieuws, want hij is niet bang.

Na alle opwinding van de verkiezingen, zijn hier de Haagse deuren hermetisch vergrendeld. Waar zijn we bang voor?

Intussen schrijft Theresa May nieuwe verkiezingen uit. Ook zij lijkt niet bang.
En tegelijkertijd spreekt Donald Trump oorlogstaal en wil zijn deuren sluiten. Maar hij kijkt bang.

Bewuste leiders weten dat je vanuit de modus van angst niet creatief kunt zijn. Ze staan open voor hun onzekerheid, omdat ze weten dat geheimen de basis zijn van angst. Dus welke leider is hier de bewuste leider?

Ter illustratie: bewuste leiders spreken de woorden uit hun hart.

Fundamentals 2017 was een mooi avontuur.
Een week lang hebben we genoten van de prachtige natuur en het mysterieuze Franse Katharenland. Een ontmoeting van de eerste module van Bewust Leiderschap 1 met de besneeuwde toppen van de Pyreneeën. Wil je ook mee? De aanmelding voor 2018 is weer open.


Column: Vrijheid

8 mei

Wie iets begrijpt van menselijk bewustzijn, weet dat een mening gaat over degene die hem uitspreekt.

Dus wat iemand’s mening ook is, het zegt nooit iets over de ander.

Gaat vrijheid van meningsuiting dan wellicht, over de voorkeur van het ego om dingen van anderen persoonlijk te maken?


Het Netwerk Bewust Leiderschap

Het NBL heeft inmiddels haar eerste officiële verjaardag gevierd. Met de voorbereidingen meegeteld, zijn we inmiddels twee jaar onderweg. In die tijd heeft een grote groep bewuste leiders hun tijd en energie gestoken in activiteiten, die hen zelf en elkaar versterken. Het resultaat is fascinerend. Zo waren er inspirerende en vermakelijke bijeenkomsten, hebben we intussen een mooie website, waren er nieuwe business opportunities en bovendien is er natuurlijk het project van 2017.

Geïnspireerd door de verkiezingen, ontwikkelen we met elkaar dit jaar een nieuw politiek systeem, dat is gebaseerd op de principes van Bewust Leiderschap. Dat klinkt misschien niet zo spannend, maar laat je verassen, de resultaten zijn werkelijk innovatief te noemen. Ben je nieuwsgierig, kijk dan eens bij de ministeries http://www.netwerkbewustleiderschap.nl/ministeries/

Intussen groeit ons netwerk stap voor stap met nieuwe leden. Op de site van het netwerk kun je van alles over ze lezen. En wanneer je geïnspireerd bent om mee te doen, bekijk dan de mogelijkheden. In essentie kun je deelnemen wanneer je de eerste basisprincipes van Bewust Leiderschap eigen hebt gemaakt.

Home

Wie oog heeft voor de magie van het leven, opent het potentieel van zijn hart


Rien Hagenaars is als eigenaar en begeleider binnen het Uniovision 5DBC concept werkzaam. Vanuit zijn ervaringen en visie schrijft hij artikelen. Het is zijn intentie om, vanuit het perspectief van bewustzijn, situaties en processen inzichtelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.