the Shaman’s & the Snowflakes

0
154

Beste lezer

Vandaag neem ik jullie mee in de wonderbaarlijke wereld van de Sjamanen. 

Stel je voor het is zondagochtend half negen, Oudegracht Utrecht. Ik loop de trap af om de Werfeling klaar te zetten voor een Vivere groep en stuit daar op een hele groep mensen van uiteenlopende pluimage. 

Zo zit er een Aziatisch ogende vrouw met een zwerfhondje in haar tas, een slapende of trippende Surinaamse jongen tegen de voordeur, en nog een groep van hun vrienden. Ze hebben met zijn allen het Utrechtse ochtendgloren gevierd. Uh ja, overal bierglazen, blikjes en nog wat chaos, maar dat hoort ook een beetje bij het ondernemen in het centrum van een grote stad. 

Afijn, we raken wat aan de praat en binnen een paar minuten gaat het over religies, het Westerse systeem en toekomstvoorspelling. Enigszins beneveld, neigt hun discussie soms wat wantrouwend maar a la. Ik moet verder dus ga de lichten aan steken en verder de Werfeling klaar maken.  

Na een tijdje hebben ze hun spullen opgeruimd en hun vliegende vriend wat verderop op de kade neergelegd. Nieuwsgierig vragen er twee of ze heel even binnen mogen kijken. En zowaar, de zoëven nog wantrouwige man blijkt helemaal enthousiast over smudges en vertelt enthousiast over zijn roots in de Afrikaanse spiritualiteit. Binnen hun Afrikaanse cultuur speelt de Sjamaan een belangrijke rol.  

Maar wat zijn Sjamanen dan eigenlijk precies. Het is een breed begrip wat je op veel plaatsen op Aarde tegenkomt.  

Voor ons gaat de realm van de Sjamanen over zielen wiens kracht draait om het kunnen werken met de frequenties van de natuur. Mensen die vele levens hebben doorgebracht op het snijvlak van mens, bewustzijn en moeder Aarde. 

De kern van deze kracht bevindt zich in de derde modus van het menselijk bewustzijn, met het miltchakra als toegangspoort. Hier draait het o.a. om de het kunnen laten doorstromen van onze innerlijke binnenwereld naar de zichtbare buitenwereld. 

Bij die doorstroming van onze innerlijke wereld naar de uiterlijke wereld spelen herinneringen uit dit leven een belangrijke rol. Want vaak zijn het de gebeurtenissen uit het leven, die ervoor zorgen dat we van binnen iets anders voelen dan we van buiten laten zien. 

Een gebied waar de doorstroming van onze binnenwereld naar de buitenwereld in deze tijd vaak geblokkeerd is, zijn de emoties.  

Er gebeurt iets, bijvoorbeeld je ziet een groep vreemde gasten voor de deur van je winkel die er een zooitje van maken. In plaats van je boosheid te uiten om de chaos die ze maken, houd je een vriendelijk praatje over het mooie weer.  Met andere woorden, hoe je je van binnen voelt kan niet doorstromen naar je gedrag in de buitenwereld. 

Hoe zou een Sjamaan een probleem als deze oplossen?   

Bijvoorbeeld door het kiezen van een object uit de natuur, zoals een bosje takjes die als smudge bij ons in de winkel liggen. De Sjamaan voegt daar met zijn energie de frequentie van heling aan toe. Om het vervolgens aan je te geven, met de suggestie deze smudge te branden. Het branden van de smudge brengt de frequenties bij elkaar en heelt daarmee de belemmering die de doorstroming verhindert. 

Waardoor, wanneer ik de volgende keer bij het afdalen van de trap tegen de jongeren die er een zooitje van maken zou zeggen dat ik boos ben omdat ze zo een troep maken en verdoofd tegen mijn voordeur zitten. 

Dit is één voorbeeld van hoe een Sjamaan gebruik kan maken van zijn kracht bij het helen van mensen. Specifiek voor hun realm is het vermogen om te werken met elementen uit de natuur. 

Over de hele wereld komen we Sjamanen tegen, die hun knowhow over de relatie tussen mens en moeder Aarde inzetten voor het helen van mensen. Afhankelijk van de verschillende plekken op Aarde en hun woongebied komen we Sjamanen in allerlei vormen tegen.

Zo zijn er beroemde Aziatische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse Sjamanen. Ook de native Americans / Indianen staan bekend om hun wijsheid op dit gebied. En op het Europese continent komen we ze bijvoorbeeld tegen bij de Heksen en Celtische geloofssystemen.  

Misschien had je hekserij niet zozeer gerekend tot deze groep. Maar realiseer je dat haar know how over medicinale kruiden en natuurlijke rituelen precies gaat over het domein van de Sjamaan. 

Omdat de kern van deze kracht voortkomt uit het miltchakra en het vermogen om binnen en buiten vrij te kunnen laten stromen, kun je je wellicht voorstellen dat het vanuit maatschappelijke autoriteit een lastige groep is. 

Ze zijn namelijk erg krachtig in het uitspreken van hun innerlijke waarheid. Is het dan niet fascinerend dat bij alle ophef over de bestorming van het Amerikaanse Capitool een jaar geleden, Sjamanen als de dadergroep werden aangewezen.  

Het brengt ons bij de rol van de Sjamanen in deze tijd. Ik denk dat deze veel groter is dan dat veel mensen zich realiseren. Juist waar de onbewuste mens wordt uitgenodigd om de doorgang naar het hart te vinden, bieden zij vaak een belangrijke steun bij het opheffen van belemmeringen.  

Het maakt ze tot een soort van bruggenbouwers, die vanaf de Aardse kant, bouwen aan deze doorgang. De tegenhangers van al die buitenaardse snowflakes, die vanaf de andere kant bouwen aan deze brug.  

Het plaatst de ongeremde opmars van paddestoelen en planten uit hun domein vaak in een ander perspectief. Alhoewel ik een sterke afrader ben van het gebruik van deze middelen voor het ontwikkelen van je bewustzijn, kan ik wel begrijpen dat het sterk groeit.  

Dat is niet omdat de authentieke Sjamaan niet vakbekwaam is. Maar wel omdat de commercie de knowhow van de Sjamanen gebruikt voor het maken van winst. Deze zuiverheid van de oorspronkelijke Sjamaan verliest het dan van verstrikte, op macht gerichte energieën. 

Het resultaat hiervan zijn verslaafde jongeren, die hun trip voor de deur van de Werfeling leven en slapend op de kade wakker worden. Ze worden er niet echt gelukkig van, het vervuilt hun energie en brengt ze gemakkelijk in probleemsituaties. Terwijl hun potentieel veel verder reikt dan dat. 

Het is dan ook voor de West Europese Sjamanen van deze tijd een grote uitdaging om uit te vinden hoe hun wezenlijke knowhow kan worden ingezet in vormen die de brug naar het hart voor deze tijd kunnen verbreden en versterken. 

Voor mij de reden om de groep jongeren die deze zondagochtend voor mijn deur hingen, met respect tegemoet te treden.  Want het ontwikkelen van bewustzijn geschiedt niet alleen af achter de voordeur van de Werfeling. Samen bouwen we de brug. Zo werd deze ontmoeting een verbinding van het hart. We waren gewoon vriendelijk tegen elkaar en gingen daarna weer ieder ons eigen pad.  

Heb je vragen naar aanleiding van deze podcast dan kun je altijd kijken op www.magischhart.nl of langskomen in de Werfeling te Utrecht. 

Ik dank je voor je aandacht en graag tot de volgende keer.