Het kroonchakra op zijn kop gezet

0
113

De tweede maand van 2022 schiet alweer flink op. Aan de hoeveelheid storm in de lucht kun je wel merken dat de volgende maan staat de dringen. Dat is de maan van de grote winden, maar zover zijn we gelukkig nog niet.

Mijn tweede podcast van de maan gaat steeds weer over een van de chakra’s van de mens. Waarbij ik het nu met jullie wil hebben over het kroon-, of ook wel kruinchakra.

Het kroonchakra vormt de toegang naar de modus van het observeren. En dat blijkt voor veel mensen een interessant domein. De namen ‘kroon’ en ‘observeren’ doen al vermoeden dat dit iets is wat zich op hoogte afspeelt. Lange tijd was dit voor de mens de hoogst bereikbare laag van het bewustzijn.

Doordoor was het ook de meest directe verbinding naar de wereld van de ziel. Inmiddels raak je misschien wel het spoor wat kwijt door de hoeveelheid begrippen. Dus even een stapje terug.

Wat is de wereld van de ziel? De meeste mensen hebben daar wel eens over nagedacht. De religies zijn er zelfs mee opgebouwd. Want wat zou je aan een God hebben, wanneer het leven zich beperkte tot onze fysieke ervaring?

Een atheïst zou zeggen, je hebt het helemaal niet nodig. Want na de dood blijft er niets anders dan wat stof over. Een gedachte die mensen wel eens hebben proberen te onderbouwen door het gewicht te meten van iemand vlak voor en na zijn overlijden. Dat schoot niet op, want kan een ziel überhaupt iets wegen?

Grappig daarbij, is dat er zelfs artikelen te vinden zijn die een minuscule vermindering van het gewicht voor en na de dood constateren.

Dus de vraag is misschien wel of er eigenlijk wel zoiets als een ziel bestaat. Ik zou zeggen, wanneer je je bewustzijn wilt ontwikkelen, dan is het accepteren van een ziel nodig om het volgende niveau te kunnen bereiken. Met andere woorden, het fenomeen ziel is een handig vehikel, om bepaalde aspecten van het menselijk bewustzijn in de persoonlijkheid te kunnen ervaren.

Simpel gezegd, neem voor het gemak even aan dat je een ziel bent en een lichaam hebt. Dan ontstaat er in elk geval ruimte om complexe zaken, zoals beelden uit een vorig leven, te kunnen onderzoeken.

Voor het gemak vergelijk ik de ziel met een Barbapappa (als je niet weet wie dat is, dan zoek je dat zelf maar even op internet op) die een lichaam heeft.

Die ziel beschikt dan over allerlei kennis en ervaringen. Nog anders gezegd, die ziel is zich bewust van allerlei zaken.

Om die Barbapappa ziel en het lichaam met elkaar samen te laten werken, speelt het kroon chakra een belangrijke rol. Je zou kunnen zeggen, dat dit de meest directe route is om vanuit je lichaam verbinding te maken met je ziel.

En andersom is het kroonchakra de manier waarlangs de Barbapappa ziel, zijn berichten naar de persoonlijkheid stuurt. Kortom, het kroon chakra is een belangrijke deur tussen de ziel/geest en het lichaam. Dan bevindt het zich ook nog ter hoogte van je kruin, vandaar de naam kroon.

Die kroon is ook niet zo een vreemde beeldspraak, want je zou het kunnen zien als het hoogste niveau in onszelf, van waaruit we naar de wereld kijken. Daarom noemen we het hier ook de realm van de Koning en Koningin. Het is het hoogste punt, van waaruit je het beste overzicht hebt op wat er om je heen allemaal gaande is.

Je zou het kunnen zien als een soort spiritueel centrum, waarin allerlei communicatielijnen naar de wereld om je heen samenkomen. In dit geval niet in fysieke zin, maar op een energetische manier. Een belangrijke plek dus in ons bewustzijn.

Want in deze tijd is het aantal niet fysieke verbindingen dat we hebben met de wereld om ons heen enorm. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar hoeveel verbindingen jij onderhoudt via jouw mobiele telefoon, met anderen in de wereld.

In vroeger tijden was de belangrijkste functie van het kroonchakra de verbinding met de ‘zielen wereld’. Een plek waarlangs zowel innerlijke wijsheid als hulp door ‘geesten’ van buitenaf kon worden verkregen. Een taak die vooral was toevertrouwd aan de sjamaan, medicijn man/vrouw, heks, priester van een gemeenschap.

De betekenis van de informatie die langs deze route kon worden verzameld was voor mensen erg belangrijk. Want hoe hoger de bron, hoe beter het vermogen tot observeren, hoe beter de inzichten en verbanden die hier konden worden gelegd.

Deze historische ontwikkeling heeft het kroonchakra als geen ander tot de plek van paranormale ervaringen gemaakt. Wat op zichzelf ook kloppend is, want als geen ander lenen de menselijke vermogens zich hier voor ervaringen in en met de ‘geestenwereld’. Maar anno 2022 is dit zeker niet meer de enigste plek voor paranormale ervaringen. Ook langs veel nieuwe andere chakra’s worden andere werkelijkheden in deze tijd in een rap tempo ontsloten.

Al duizenden jaren heeft de mens dit gebied met de kleur paars geassocieerd. Het is ook de kleur van het Amethist kristal, wat een frequentie heeft op het niveau van het kroonchakra. En waar komen we die Amethisten dan weer tegen?  Nou bijvoorbeeld in de Britse kroonjuwelen.

Inmiddels leven we als mens in een wereld, waarin een voortdurende strijd wordt geleverd om de macht van informatie. En informatie is niets anders dan       energie. Ieder mens is in deze dagen via zijn computer en telefoon op heel veel manieren verbonden met de wereld om zich heen. Je zou kunnen zeggen dat ons kroonchakra overuren maakt om het overzicht in al de lijnen te behouden.

Het is dan misschien ook wel niet vreemd dat er grote belangen zijn om het kroonchakra van mensen te beïnvloeden. Maar hoe doe je dat en wie zou zich daar nou mee bezig houden?

Nou laat je verbazen, zowel in directe als in indirecte zin houden overheden zich bezig met het beïnvloeden van het menselijk kroonchakra. Heb je wel eens van het HAARP project gehoord? Al meer dan dertig jaar wordt er over geschreven. In deze tijd wordt het gezien als een complot, om middels hoge frequenties die over de wereld worden uitgezonden, het klimaat te beïnvloeden. Wie zich daar iets meer in verdiept zal zien dat het verder reikt dan dat. Het gaat om de beïnvloeding van het menselijk energetisch systeem.

Ook het corona virus en de vaccinaties lijken van grote invloed op het menselijk kroonchakra. Zo zijn er meerdere energetische therapeuten die constateren dat hierdoor mensen hun kroonchakra verstoord raakt. Iets wat we ook van meerdere deelnemers hebben gehoord.

Nou hebben dit soort technieken weinig invloed op mensen die werken aan de ontwikkeling van hun bewustzijn. Je doet een keertje je MKB-meditatie en het is weer weg.

Dat brengt me bij het meest traditionele en fascinerende aspect van het kroonchakra: het fenomeen van gebonden lijnen.

Wat dat is?

Zoals ik al zei, liggen op dit niveau de verbindingen met de mensen om ons heen. Maar net als bij elastiek of touw, worden ze na verloop van tijd verhard en stug. Wat ooit een verbinding was, wordt nu een gebondenheid.

En hoe herken je die?

Wanneer mensen zeggen: zo doen we dat nou eenmaal. Of wanneer mensen niet meer weten waarom en voor wie ze eigenlijk iets doen.

Dus wanneer je deze dagen naar je werk of naar de supermarkt gaat en je afvraagt waarom die mensen om je heen nog met een mondkapje oplopen?

Nou gewoon, omdat ze dat al twee jaar doen. Zo gaat dat nou eenmaal in een corona crises.

Deze mensen zijn dus niet onnozel, ze zijn verstrikt geraakt in gebonden lijnen. Waardoor ze er of helemaal niet meer over nadenken, of niet meer weten of ze het nu opzetten voor zichzelf, de kwetsbaren of de oudjes.

Let dus op, hier kun je zien wat het betekent wanneer een overheid macht krijgt over het kroonchakra van de mens. Wie zich hier niet van bewust is raakt ergens van in de macht en heeft het zelf niet eens in de gaten.

Ondertussen dient het volgende voorbeeld zich alweer aan. De hele situatie rondom Oekraïne staat er bol van. Vanaf het hoogste niveau worden alle verbindingen ingezet om gebonden lijnen te creëren en aan te halen wat er al is. Want wie weet er nog of we Oekraine nou steunden voor onszelf, voor de Oekraieners, de MH slachtoffers, de Amerikanen, de Russen. Als de Navo beweegt dan gaan we toch mee? Zo hebben we dat altijd gedaan en zo doen we dat nog steeds.

Je snapt bewustzijnsontwikkeling brengt niet alleen rust in je hart. Het brengt ook rust in je hoofd. Het wordt misschien wel steeds belangrijker voor jezelf.