Rien’s Bitcoin update

0
333

Ongeveer een jaar geleden schreef ik het artikel ‘Bitcoins en de verandering van het menselijk bewustzijn‘ Hierin legde ik uit dat het ontstaan van de Bitcoin past in deze tijd. Het bankenstelsel gekoppeld aan het groepsbewustzijn, maakt plaats voor het zelf besturen van je eigen portemonnee, zonder de tussenkomst van anderen.

Lange tijd was het vrij stil rondom de Bitcoin. Al ruim een jaar bieden we klanten de gelegenheid om met Bitcoin’s te betalen. Helaas heeft nog nooit iemand daar gebruik van gemaakt. Het kwam voort uit de gedachte dat het interessant kon zijn, om hiermee ervaring op te doen.

Inmiddels lijkt het een hype, maar dan niet zozeer als betalingsmiddel, meer als beleggingsobject. En ja, het is waar ook ons potje is in een jaar tijd lekker gegroeid. Maar liever dan dat, had ik meer ervaring opgedaan met het gebruik als betaalmiddel.

Nog verrassender werd het, toen onlangs de CEO van zakenbank JP Morgan naar buiten kwam dat het een en al bedrog is. Hij was van mening dat het niemand duidelijk is waarom de Bitcoin eigenlijk is ontstaan.

Was dit niet de bank die aan de bron stond van de financiële crises in 2008. Bovendien moesten ze voor 13 miljard een schikking treffen, wegens het misleiden van investeerders? En zo buitelt de wereld van bankiers en analisten over de Bitcoin heen. Misschien is het de moeite waard, om te kijken of de Silicone Valley technici het winnen van de oude geldscheppers.

In elk geval hebben wij het vertrouwen in de Bitcoin nog niet verloren. We houden er bewustzijn in en volgen de ontwikkeling met belangstelling.

Rien Hagenaars is als eigenaar en begeleider binnen het Uniovision 5DBC concept werkzaam. Vanuit zijn ervaringen en visie schrijft hij artikelen. Het is zijn intentie om, vanuit het perspectief van bewustzijn, situaties en processen inzichtelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.