WO3 was tegen onszelf

0
1379

In Frankrijk mag alleen nog worden gereisd met een speciaal te downloaden document. 100.000 agenten worden ingezet om het te handhaven. Checkpoints worden opgericht.

Grenzen en luchtruimen worden gesloten. Sociale media exploderen met Corona berichten. De laatste keer dat de hele wereld op zo een grote schaal in paniek was, was volgens mij de WOII.

Wat is er met ons Europees beleid gebeurd? Alsof de EU in twee weken is verdampt. Ieder land lijkt nu voor zichzelf te kiezen.

wie is de vijand?

Dat is nou het wonderbaarlijke. Een onzichtbaar virus, met een bedenkelijke afkomst, slaagt erin de hele wereld in ‘oorlogsgebied’ te veranderen.

Straaljagers en tanks halen niets uit. Waar moeten de troepen heen worden gestuurd? Waar is het front? Kan er niet worden gevochten?

Het front lijkt zich te bevinden op de IC’s van ziekenhuizen. Uhh… blijken de geneeskundige troepen, ineens de commando’s van het nieuwe slagveld? In plaats van een marinierskazerne, dan maar een ziekenhuis bouwen?

wat zijn de belangen?

Vooralsnog lijkt het eerste belang van deze oorlog, het beschermen van onze oude en kwetsbare bevolkingsgroep te zijn. Zij lijken het hardst te worden geraakt in deze oorlog.

Hé? De mensen die zelf zo’n beetje de tweede wereldoorlog als kind hebben meegemaakt, liggen nu in de frontlinie van WOIII????

Ik kan me werkelijk niet voorstellen, dat zij willen, dat voor hun laatste dagen, de wereld zichzelf in een oorlogssituatie stort. Toch lijken we er hard naar onderweg.

wat is er dan in godsnaam aan de hand?

De mensheid bevindt zich in een transformatie. We hebben zo lang de uiterste grenzen opgezocht, dat we nu geconfronteerd lijken te worden met onze eigen onmacht.

De eerste financiële crisis veranderde niets. Klimaatproblemen willen nauwelijks tot ons doordringen. De hele planeet staat te schudden, maar de mensheid lijkt het beter te weten.

Niet ons gevoel, maar ons verstand lijkt boven alles te gaan. Want cijfers zijn de baas.

Dat lijkt verdacht veel op de Vietnam oorlog. De enige manier die men toen had, om het succes van de Amerikaanse troepen te meten, was het tellen van gedode tegenstanders.

De ‘bodycount’ lijkt ook nu de houvast om het succes van de strijd tegen Corona te meten. Voor de Amerikanen liep dat dramatisch af.

hoe komen we uit deze spiraal van zelfvernietiging?

Dat zullen we zelf moeten doen. Opgesloten in quarantaine, krijgen we genoeg tijd om te voelen, wat in het leven nu eigenlijk essentieel is.

Slopen we onze beschaving, breken we de planeet nog verder af, hamsteren we nog meer geld of volgen we ons hart.
Ligt de toekomst bij onze kinderen of bij onze bejaarden?

Healthy-aging is mooi, maar laten we onze angst voor de dood onder ogen z

van verstand naar hart

Zelf ben ik bijna 56 en mijn ouders zijn al lang overleden. Maar ik weet zeker dat ze zich in hun graf zouden omdraaien, bij het zien van wat er nu gebeurt.

Dus begin vandaag met het ontwikkelen van je bewustzijn. Wordt lid van een kerk, pak een boek of wat dan ook. Maar doe iets, om te begrijpen dat het leven niet draait om ons verstand, maar om ons hart.

We kunnen vanavond heel hard klappen voor onze nieuwe soldaten van de zorg. Ik heb een diep respect voor hen en wens hen sterkte in de komende tijd.

Maar het lijkt tijd om deze crises met onszelf te winnen, opdat we niet op het gedenkveld van WOIII eindigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

elf − negen =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.