D-day in WO3

0
1070

zaterdag 18 april

Op 6 juni landden de geallieerden op de kusten van Normandië. Het was het begin van de bevrijding van Europa. Nu 75 jaar laten zijn het weer de Amerikanen die de bevrijding van Europa inluiden.

Heb ik iets gemist, zullen sommigen zich nu afvragen. Blijkbaar wel dan. Want gisteravond heeft de Amerikaanse president laten zien waar leiderschap over gaat.

Zijn land gaat weer open, de gouverneurs (toen de generaals), mogen in het veld de beslissingen maken. Het nieuwe normaal gaat hij niet doen.

Een keuze van het kaliber Roosevelt.

Doden zijn onvermijdelijk

Bij het besluit tot D-day was het duidelijk dat er heel veel doden zouden vallen. Bij het besluit het land weer tot leven te brengen zouden er ook heel veel doden kunnen vallen.

Dat is wat een leider doet: Je gevoel volgen, terwijl je bang bent.

De rijksten en armsten zetten de wereld vast

Het virus heeft heel mooi zichtbaar gemaakt hoe de medische wereld in handen is van twee superrijke en supermachtige partijen. De Chinezen die ongeveer de hele geneesmiddelen markt in hun macht hebben. De Bill Gates clan, die de wereld via vaccinaties en geld in hun macht hebben.

De rijkste 1% van de wereldbevolking, domineert de crises via WHO, main stream media, gekocht wetenschappelijk onderzoek.

Hun tegenpool zijn de armsten. Daarmee bedoel ik niet de financieel armsten. Want de echte armoede vind je bij de mensen die zo bang zijn voor de dood, dat ze niet meer durven te leven.

Dus niet de arme fabriekswerkers in India, de uitgehongerden in Afrika, of de mensen die leven van de voedselbank.

Het zijn de mensen die zo bang zijn voor de dood, dat ze alles aangrijpen om zichzelf te beschermen. Zij zullen als eerste de app’s installeren, zichzelf opsluiten, de kliklijn bellen, willen afdwingen dat anderen hetzelfde doen.

Kijk nog even naar hoe de lockdown in Nederland begon. Het duurde even voor de Nederlandse politiek trok. De hardste schreeuwers om een lockdown waren Baudet en Wilders.

Zij begonnen te reageren toen de bangsten op de sociale media, druk begonnen uit te oefenen. Waarna de main stream media, dit vanuit hun domheid, begonnen te versterken.

Waar staat de regering dan?

Heb je wel eens naar de ogen gekeken van minister de Jonge? Hij is een manager, geen leider. Heeft geen idee hoe je gevoel te volgen wanneer je bang bent. Vasthouden aan adviseurs, is het enige dat je dan kunt.

Of wat dacht je van de angsten van een minister president zonder kinderen of partner. Die heeft nog nooit ervaren hoe je gevoel te volgen, terwijl er iets ergs met je kinderen of partner gebeurt.

Kortom, ik heb het al vaker gezegd. Een manager is geen leider. Hij doet zijn best, maar begrijpt niet echt waar het over gaat. Een oplossing heeft hij niet.

De macht van een leider

Het spreekwoord van de schapen over de dam gaat ook hier op. Let maar op, de komende weken. De wereld kijkt eerst naar Amerika en dan gaan ze schoorvoetend volgen.

Alhoewel de schade van WO3 nu al enorm is, kunnen we ons een hongerwinter besparen. Niet door te wachten op de Amerikanen.
Ook niet door mee te gaan in ‘die Neue Normalität’.

Maar gewoon door je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Door compassie te tonen voor de bangsten en niet mee te gaan in de machtspelletjes van de rijksten.

(De 4 en 5 mei herdenking wordt vast een fascinerend theater.)

Wijsheid, gezondheid en liefde gewenst.
Dinsdag zijn we weer terug.

mocht je je ondertussen vervelen: november 2016 schreef ik dit artikel over Trump in de verkiezingen. https://www.blmagazine.nl/column/is-trump-een-als-dagobert-vermomde-donald/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

veertien − 12 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.