Eenrichtingsverkeer

0
797

zondag 17 mei

Plotseling waren ze daar: massa’s masten en overal regelaars. In één middag veranderde het centrum van Utrecht in een éénrichtings- wandelgebied. Iedereen mag nog maar in één richting door de stegen en over de gracht lopen.

Het was onvermijdelijk en vermijdelijk tegelijk. Onvermijdelijk omdat er heel veel angstige mensen in Nederland zijn. Vermijdelijk omdat het gevaar vooral in onszelf lijkt te schuilen.

Het grappige van dit alles, is dat de hoofdstroom van voetgangers langs de Werfeling wordt geleid. Waardoor sinds vrijdag, het aantal bezoekers van de Werfeling dagelijks groeit.

De crises heeft er bij veel mensen flink ‘ingehakt’.

Nu ook onze opleidingsgroepen weer zijn begonnen en we meer winkelend publiek spreken, zien we de eerste effecten van de crises op mensen.

Aan de buitenkant lijkt de gemiddelde Nederlander zich stoer voor te doen. Maar stel je een iets persoonlijkere vraag, dan komt er veel angst en emotie tevoorschijn.

Overall spreken we weinig mensen die, in directe zin, met het virus te maken hebben gehad. Al heeft iedereen wel ergens een verhaal of het vermoeden wat verschijnselen te hebben gehad.

Het lijkt vooral de constante blootstelling aan angst, waar veel mensen last van hebben. Enerzijds gevoed door de media, anderzijds als gevolg van het in een kleine kring binnen zitten en vooral de impact van 6 miljard mensen in de stress.

Waarbij de gedachte dat je je ouders of grootouders zou kunnen besmetten, misschien wel de grootste invloed heeft.

De effecten van het thuiswerken

De meeste mensen lijken veel online te vergaderen. Volgens velen prettig, waar het gaat om het meer thuis te zijn en meer grip te hebben op je eigen tijd.

Wat we ook horen is dat mensen het erg vermoeiend vinden. Wat niet vreemd is, wanneer je je verdiept in de beweging van menselijke energie. Hoefde je aandacht vroeger hooguit een paar meter te overbruggen, nu is onze energie over heel veel kilometers tegelijk uitgerekt.

Ook de grens tussen privé en professioneel, lijkt met het thuiswerken voor veel mensen problemen te geven. Het niet meer los kunnen komen van je werk is een regelmatig gehoorde klacht.

Van slapen naar ontwaken

Het maakt niet zoveel uit waar je kijkt. Of het nu is naar de wachtrij van 20 mensen voor de Zara, het geschrokken ja-knikken, op de aanwijzing van een verkeersregelaar of het voor deze 6e keer ontsmetten van je handen bij de volgende winkel.

De meeste mensen die we zien, lijken gehoorzaam alles wat ze wordt aangereikt, uit te voeren. Zouden we morgen met onze onderbroek op het hoofd moeten lopen, wees dan niet verbaast wanneer het gebeurt.

Het fijne van al die idioterie is dat de slapenden in één richting worden gewezen: ontwaken. Wakker worden en jezelf de vraag stellen wat je doet. Vroeg of laat komt er een punt, waarop mensen zichzelf af vragen wat er eigenlijk gebeurde?

Door op het pad

Maar WO3 is nog niet over. Langzaam komen mensen dan wel weer de straten op, de impact van de lockdown’s begint nu zichtbaar te worden. Hongersnood begint op te treden in Azië en Afrika, door stilgevallen supply chains. Massa’s mensen zijn hun baan kwijt. Enorme financiële gaten zijn ontstaan en nog steeds staan heel veel sectoren stil.

Ondertussen lijken overheden ook op het éénrichtingspad: naar vaccins en klinken er alweer geluiden over ‘de tweede golf’.

Maar wie voorgaat op het pad van ontwikkeling, mag er ook op vertrouwen, dat wie achter hem/haar loopt wel zal volgen. Vroeg of laat, lopen we de crises weer uit.

Het zijn de wakkeren die voor gaan

Dat betekent dat de tijd is aangebroken om de inzichten om te zetten in nieuwe mogelijkheden. Daar zijn we volop mee bezig.

Tijdens de lockdown weken hebben we met ons bedrijf een flinke transformatie ondergaan. Uniovision onderscheidt zich weer met een nieuw concept. www.hetmagischhart.nl

Van daaruit hebben we drie ‘community platforms’ gebouwd, waarop we deelnemers, ex-deelnemers en geïnteresseerden uitnodigen om samen met ons projecten, publicaties en activiteiten te ontwikkelen.

klik hier voor de personal community
klik hier voor de professional community
klik hier voor de adventure community

Ben je klaar om voor een nieuw avontuur? Bezoek of mail ons hierboven.

Wijsheid, gezondheid en liefde gewenst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

tien + 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.