Starlink

1
973

donderdag 23 april

Dinsdagavond werden we geattendeerd op vreemde bewegingen aan de sterrenhemel. Alsof er een web met kleine spinnetjes, in een rap tempo, netjes achter elkaar, langs de hemel kroop.

Bij wat speurwerk op Twitter, bleek dat het ging om het Starlink project. Wat is dat, zullen de meesten zich afvragen. Wij ook. Het blijkt het project van Elon Musk, met zijn bedrijf SpaceX, bezig om een netwerk van 40.000 satellieten in baan om de Aarde te brengen.

Met als doel om hoogwaardig internet te bieden op het platteland van de wereld. We waren getuigen van hun satelliettrein die boven Nederland zichtbaar was.

De laatste Lubach

Wie zondag naar de laatste aflevering van dit seizoen keek, zag hoe hij de informatie rondom complot theorieën, als belachelijk afserveerde. Dit naar aanleiding van branden in zendmasten, uit angst voor 5G straling.

Dus aan de ene kant waren we getuige van de nachtelijke hemel, die wordt vol gepland met satellieten, waarvan nauwelijks iemand iets af weet, noch precies weet, wat ze gaan doen.

Een project van 1.000 miljard, wat Musk met zijn Tesla’s in de verste verten niet zelf kan verdienen. Maar gefinancierd door wie dan wel?

Dit alles gebeurt terwijl de helft van de wereldbevolking in huisarrest zit. Is het dan vreemd, dat mensen zich afvragen wat er aan de hand is?

Tegelijkertijd in het land van corona

Zo langzamerhand is iedereen het wel over eens, dat de aanvankelijke angst voor enorme aantallen corona slachtoffers, zich in de praktijk heeft achterhaald.

Was het door de maatregelen? Wie een beetje langs de alternatieve media gaat, zal zien dat er op elke wetenschappelijke mainstream verklaring, een tegensprekende verklaring te vinden is. Waarbij de alternatieve informatie vaak veel beter wordt onderbouwd.

Omdat de hele wereld vast zit en de menselijke en materiële impact, gigantisch is, lijkt het belangrijk om je daarmee bezig te houden. Toch lijkt het gros van de mensen te vertrouwen op de informatie, die ze van de overheid krijgen.

Nu alles samen

We blijven nog weken lang in de lock down zitten. Een wetenschappelijke onderbouwing is daar niet voor. Maar eenmaal een pad in geslagen, lijken we daar niet vanaf te willen wijken.

Ondertussen wordt de wereldwijde economie afgebroken en worden er allerlei vreemde trucs uitgehaald om biljarden euro’s schuld te creëren.

Terwijl de wereld in een crises zit, wordt stiekem de nachthemel volgepland met 40.000 satellieten, die het platteland van wifi moeten voorzien. Heeft iemand daar een stem in gehad?

De hele geschiedenis is een aaneenschakeling van complotten door overheden. Of je nu kijkt naar de Koude oorlog, de Vietnamoorlog , De Golf 1 en Golf 2 oorlog, de missie in Afghanistan en ga zo maar door.

Stel jezelf dan eens de vraag:

Is het zo vreemd dat mensen in paniek raken over 5G masten?
Is het zo vreemd dat mensen geloven in ‘complotten’?
Is het zo vreemd dat mensen op zoek gaan naar hun eigen waarheid?

Misschien is dit de tijd om op zoek te gaan naar je eigen waarheid.

Of doe net als je voorouders in WO2. Binnen blijven en bang zijn, hopend dat het snel aan je voorbij gaat. Want zij wisten het niet.

We zijn er even tussenuit met de blogs. Volgende week dinsdag zijn we weer terug.

Liefs, gezondheid en wijsheid gewenst.

1 REACTIE

 1. Helemaal eens met de bizarheid, ondoorzichtigheid, en zorgelijkheid wat betreft StarLink project.
  Facebook wilde ook al een globaal wifi-network met satellieten uitrollen, onder het mom van ‘het ontsluiten van het internet in de derde wereld’. Het verdienmodel van StarLink lijkt voor het belangrijkste deel te zitten in het verkopen van supersnelle verbindingen. De high-frequency-traders (HFT) hebben hun hardware en software al naast belangrijke financiele beurzen staan: het gaat om fracties van milliseconden, waarmee ze hun voordeel kunnen behalen. Die zitten nu echter aan hun limiet. Ze hebben zelfs oude radio-zendmasten in achteraf-weilandjes opgekocht (bv in Belgie), en uitgerust met microgolf of laser apparatuur, wat sneller gaat dan glasvezel. Maar in de de luchtledige ruimte gaat licht echter nog een stukje sneller, zodat ook tussen VS en VK en bijv. Hong Kong supersnelle verbindingen mogelijk zijn.
  Heb een tijd geleden een analyse gepubliceerd over HFT, want er leek iets geks mee. Ik kwam tot de conclusie dat het de eerste technologie betreft die extra entropie produceert middels concentratie in de tijd (-dimensie), in plaats van concentratie in de (infra)structuur (ruimtelijke dimensie).
  Een HFT-bedrijf heeft enorm dure servers en veel van de knapste wiskundigen en technici in dienst, en koopt de duurste beursverbindings-abonnementen, en nog verdienen ze miljoenen. Niet eens aan een economisch aspect, maar aan een structuur-aspect. Het is een anomalie in onze financiele markten, als een buitenaards wezen dat extreme roofbouw pleegt op onze planeet.
  Middels StarLink kan HFT de facto globaliseren. Dat komt neer op een gigantische extra bewegingsruimte voor nog meer energie-dissipatie. Datzelfde geldt voor 5G, waarmee het aantal devices, dat aan het internet wordt gehangen, exponentieel kan groeien (extreem goedkoop in energie-verbruik, veel kunnen op een zonnecel al draaien).
  Zowel in kwaliteit en in kwantiteit gaan StarLink en 5G dus zo weer een magnitude groei aan het internet leveren. Dat is ongekend.
  Maar het gaat voor de gewone burger geen enkele waarde opleveren; dat is voorbehouden aan een kleine elite.
  Sterker nog, onze vrijheden worden er verder door ingeperkt.
  De volgende stap is om mensen fysiek aan het internet te verbinden.
  Niet om dramatisch te doen, maar ik moet dan aan The Matrix films denken, maar dan niet als kijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

vijf × 4 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.