Stilte

0
820

donderdag 7 mei

Iedere ochtend na een persconferentie gaat er een golf van onrust door het land. Sociale media ontploffen van de meningen, artikelen en reacties. Main stream media gaan weer helemaal los.

Wordt het er beter van? ‘We varen op zicht’ was de uitspraak. Het zicht op iemand anders die het probleem moet oplossen: Bill gates? Hoe, dat kan me niet schelen: Met een vaccin waarvan we nu al weten dat het onzin is?

Het is hoe de mensheid in deze tijd werkt. Iemand anders moet mijn probleem oplossen. Zo een overheid hebben we zelf gekozen. We zien nu 24/7 zelf hoe de overheid projecten verknoeit.

Negativiteit

Lekker negatief stuk zul je wellicht denken. Mooi, want zo is het ook bedoeld. Want negativiteit is een afbrekende kracht. Met als duidelijkste voorbeeld de dood.

Wanneer dat, wat klaar is, wil sterven, is niet het liefdevol om het lijden oneindig te rekken. Dat is precies wat we met elkaar aan het doen zijn. De oude politiek wil graag euthanasie, maar het volk houdt het tegen.

Doordat het gewone volk al die emoties van de stervende politiek afvoert, hoeven ze hun eigen pijn niet te voelen. De ‘oude machtspolitiek’ denkt dat we haar nog nodig hebben en put daar haar laatste kracht uit.

Stilte

Wanneer we stoppen met reageren en gewoon het leven als een gezond mens hervatten, zul je zien dat de oude politiek stil valt. Ze verliest haar houvast en belang.

Waarmee een einde kan komen aan de onderdrukking. Niet van ons maar van haarzelf. De functie van de zelfgemaakte monddoekjes is dus niet het virus, maar om onze neus wat te beschermen tegen de onaangename geur van ontbinding.

Want net als met je stofzuiger: druk een kartonnetje tegen de slang en binnen ‘no time’ is de motor doorgebrand. Waarna de rust weer keert en er iets nieuws kan worden gebouwd.

Stilte is nu de snelste weg uit de lockdown.

Gezondheid, wijsheid en liefde gewenst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 11 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.