There is no spoon

0
544

zaterdag 2 mei

De tijd waarin we nu leven wordt op een prachtige wijze symbolisch weerspiegeld door de filmsaga ‘The Matrix’. Een door robots gecontroleerde wereld, waarin mensen als batterijen zijn opgesloten in kleine huiskamertjes. Hun geest wordt gecontroleerd door programma’s op het internet, genaamd de Matrix.

Een klein deel van de mensheid is hieruit ontwaakt en zoekt naar wegen om de vrijheid terug te krijgen. Een beroemde scene is waar de hoofdpersoon Neo op bezoek gaat bij ‘The Oracle’ en een kind treft dat hem laat ervaren: zie de clip ‘There is no spoon’.

Nu verwacht je natuurlijk: ‘There is no lockdown’

The Oracle zou dan zeggen: sorry kid, you’re not the one.

De letterlijke vertaling van het begrip ‘lockdown’ is vergrendeling. Vergrendelen betekent iets vastzetten of tijdelijk ontoegankelijk maken.

De feitelijke omstandigheid is dat de halve wereldbevolking in huisarrest zit. In Spanje bijvoorbeeld ervaren mensen een fysieke vergrendeling, afgedwongen met helicopters en drones.

In Nederland ervaren mensen vrijwel geen fysieke vergrendeling. Elke dag kan ik vrij naar mijn werk lopen, rond bewegen en zelfs het strand zou me lukken. Alleen die paar aangewezen plekken waar mensen samenkomen, zijn vergrendeld.

Onze lockdown is energetisch

Één blik in de stad, waar nauwelijks mensen komen, maakt zichtbaar dat er ook hier sprake is van een lockdown. Mensen hebben zichzelf geestelijk in een lockdown geplaatst.

Dat is gelukt door mensen met veel online geweld heel erg bang te maken. De mensheid schoot in de modus van angst. Waar vechten of vluchten het gedrag bepalen.

Duidelijk is dat van de hoogste macht tot de karretjes-sprayer bij de super, de Nederlander heeft gekozen om te vluchten. Hamsteren en wegwezen.

Het dreigement is zo groot dat de jeugd, die feitelijk een verwaarloosbaar risico loopt, bang is om hun ouders te besmetten en uit liefde voor hen zichzelf opsluit.

De eerste scheuren in de gevangenismuur

Doordat de bangmakerij met enorme sterftecijfers inmiddels achterhaald is, we halen nog niet eens die van een gewone griep, verschuift het menselijk bewustzijn vanzelf naar de volgende modus.

Dat is de modus van het reageren en de emoties. Zodra de mensheid collectief naar deze laag begint te schuiven, wil de opgebouwde emotionele spanning zich ontladen. Waarna de strijd om de macht zal volgen.

De eerste barsten beginnen zich al aan te dienen. Kijk naar de dappere horeca ondernemers die hun zaken weer gaan openen. Hun eerste angst is weg. Hun emoties zijn uitgebarsten. Dat geeft ze de kracht voor de volgende stap. De modus van macht en onmacht is wat voor hen gaat spelen.

En dat is maar één voorbeeld.

There is no spoon

De kracht van Neo (uit de Matrix) is gebouwd op die van onvoorwaardelijke liefde. Gesymboliseerd in o.a. zijn relatie met mede hoofdrolspeelster Trinity. De liefde voor elkaar trekt ze over hun pad van ontwikkeling.

Lopend door de stad, zie ik op heel veel ramen slingers met hartjes, posters met hartjes hangen. Zijn de mensen die ze ophangen zich bewust, dat ze dat vooral voor zichzelf doen?

Draai ze om, ze zijn voor jezelf bedoeld. Weerspiegelen ze niet het verlangen om weer de liefde voor jezelf, de liefde voor het leven, de liefde voor je relaties te ervaren?

Zodra je dat door hebt, zul je begrijpen ‘there is no spoon’.

The next revolution is the evolution of consciousness

Want het is de liefde voor de liefde, die ons de komende tijd door de emoties en door de strijd heen, naar het hart gaat brengen.

Liefde, wijsheid en gezondheid gewenst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 9 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.