Vrijheid vraagt materie

0
893

zaterdag 23 mei

In de winkel aan de overkant staan jonge mensen de hele dag met mondkapjes op. Zou hun baas deze ook de hele dag dragen?

Jonge BOA’s vechten met jongeren op het strand, omdat hun minister ze dat opdraagt. Baas van een ministerie, dat al jaren aaneen laat zien de eigen regels niet zo nauw te nemen.

Het crisisberaad trekt zich terug en de baas van het RIVM vertelt met een tevreden gezicht bij de NOS, dat ze hun modellen voorbereiden op de tweede golf dit najaar.

Berichten over initiatieven rondom de inzet van Hydroxichloroquine tegen Corona worden met veel mediageweld aangevallen. Europa bereidt zich voor op de invoering van een vaccinatiepaspoort en haar lidstaten bestrijden elkaar met quarantaine maatregelen.

De bezetting is een feit

De hausse van hardlopers aan het begin van de crises is voorbij. Ze staan nu in de rij voor de winkels. Een oude man met boodschappen en een rafelig stukje laken voor zijn mond, zeult door de straat.

Heb je wel eens nagedacht over wat het betekent om een restaurant te runnen met 30% van je tafeltjes? Of hoe het is om als kapper de hele dag gehuld in plastic, je brood te moeten verdienen?

Het eerste wat de Duitsers na de bezetting deden was het plunderen van het land. Met net genoeg om te overleven. Herkenbaar?

Ook de eerste publieke ‘executie’ van een ongehoorzaam bedrijf is daar. Een vleesverwerker die nu twee weken dicht moet. Een slim gekozen voorbeeld, want wie heeft er nu sympathie voor een slachthuis?

Follow the money: Wie zijn degenen die rijk worden aan deze crises? Het zijn de AH’s en Jumbo’s, de Netflixen en Vodafones, de Amazons en Alibaba’s, de pharmaceuten, de Googles, Apples en Microsoften.

Wanneer de rijkste 1% procent meer dan de helft bezit

Het grootste slachtoffer van WO3 is het menselijk lichaam. Voor een klein deel bij de mensen die door het virus ziek zijn geworden of eraan zijn gestorven.

Maar voor een ongelooflijk veel groter deel, zijn het de mensen die zichzelf hebben opgesloten. Met veel minder bewegingsvrijheid en nu ook vreemde aanhangsels als handgels en mondkapjes, is ons lijf de grote verliezer. Mensen die elkaar huggen door een plastic zeil is de nieuwe gekte.

Langdurige angst verlaagt de frequentie van het lichaam en maakt het kwetsbaarder.

De tweede grote groep verliezers zijn al die wereldwijde kleinere ondernemers die hun bedrijf onder hun vingers zien wegglippen. Hun bezittingen verdampen en ze liggen nu aan de beademing door de overheid.

De volgende grote slag zit eraan te komen. Dat is wanneer de mensheid op grote schaal gevaccineerd gaat worden. Waarin een dubbel gevaar schuilt. Enerzijds de risico’s van een ondeugdelijk vaccin. Anderzijds de risico’s dat de mensheid op grote schaal ge-nano-chipped wordt.

Eerst de planeet en dan de mens bezitten

Al duizenden jaren lang ervaart de mensheid een enorme ongelijke verdeling van het bezit. De beroemde econoom Thomas Piketty beschrijft in zijn boeken helder, hoe ieder opeenvolgend economisch model, gemaakt is om de bezitsongelijkheid, maatschappelijk te rechtvaardigen.

Zou de verkeersregelaar in zijn gele pak, die naar iedereen in de verkeerde richting schreeuwt, zich dat realiseren?

We hebben inmiddels het punt bereikt waarop de eigenaren van de grootste bedrijven ter wereld, de meeste gebieden, resources en overheden in hun macht hebben.

Via die structuren hebben ze al een enorme macht over de mensheid. Maar wanneer de mensheid zich tegen hen keert, is hun aantal te gering om deze aanval te weerstaan.

Het enige antwoord is grootschalige technologie, om in een vroeg stadium opstandige mensen te kunnen uitschakelen. Dus de kans dat de Boa’s sneller een wapenstok hebben dan de verzorgers een mondkapje lijkt groot.

De politiek kan ons niet redden

Alhoewel het misselijk makend is, dat een minister van binnenlandse zaken in deze fase het uitstellen van de verkiezingen op de agenda durft te plaatsen, lijkt de Haagse politiek weinig relevant voor het echte vraagstuk.

Om door te dringen tot de kern van de zaak is het belangrijk om de relatie tussen energie en materie te begrijpen. De geest kan namelijk niet zonder lichaam, de baas kan niet zonder medewerkers, de overheid kan niet zonder burgers en de mensheid kan niet zonder Aarde.

Sterker nog, er bestaat een natuurlijke relatie tussen materie en energie. Een harmonieuze verdeling die de continuïteit waarborgt. Wie deze natuurwet negeert zal ervaren dat de materie het laat afweten.

Hoe verhoudt zich dat tot deze tijd?

De twee belangrijkste aspecten van de mensheid in deze tijd zijn het denken en het geld.

Beiden behoren tot de wereld van de energie. Je kunt ze niet vasthouden en toch weten we allemaal dat het er is. (de E uit Einsteins E=MC kwadraat)

We zitten als mensheid op een punt waarbij het rationele denken zichzelf tot aan haar uiterste grens heeft ontwikkeld. Het heeft ons als mens grootschalige ontwikkeling op individueel niveau gebracht. Denk aan het wereldwijde niveau van onderwijs.

De prijs die we met elkaar voor deze grootschalige ontwikkeling hebben moeten betalen, is dat de macht en rijkdom op deze planeet zich steeds verder hebben geconcentreerd bij een kleine groep.

Een onvermijdelijk pad, gezien vanuit het perspectief van menselijke ontwikkeling. Die bouwt op vanuit de eerste modus, door de tweede en derde modus (macht en onmacht), naar die van het hart.

Hoe gaat het nu verder?

Wanneer het denken niet meer in verhouding staat tot het lichaam, blaast het zichzelf op. Net als plankgas rijden in zijn drie; het maakt veel herrie maar gaat niet harder. Na een tijdje gaat de motor (=materie) stuk.

Maatschappelijk laten lichamen het dan afweten. Mensen die ziek worden, bedrijven die instorten, hongersnood, energieverlies en het instorten van de natuur.

Verschijnselen die nu door de crises heel zichtbaar worden. De zieke mensen, de idioterie aan ons lichaam, hongersnoden, de biomassa gekte, de 1,5m samenleving etcetera.

Aan de uiterste grens

De Corona crises speelt zich af aan de uiterste grens van een overspannen boog. De afgelopen honderd jaar is de relatie tussen materie en energie in een enorme onbalans terecht gekomen.

De natuurlijke resources (materie) hebben we geconsumeerd. Tegelijkertijd hebben we enorme hoeveelheden geld (energie) in omloop gebracht. De wereldwijde staatsschulden waren al enorm, de crises doet daar nu nog eens een enorme schep bovenop.

Je zou kunnen zeggen dat we leven in een wereld met een enorm ‘energetisch waterhoofd’, dat het lichaam doet bezwijken.

Herstel de relatie tussen materie en energie

Om bij het hart uit te komen zijn er twee stappen nodig. Het versterken van het ons lichaam en het verkleinen van de energie.

Het versterken van ons lichaam is al een tijdje gaande. Denk aan het snel veranderende eetpatroon van de mensheid en de yoga explosie. Het snel achter ons laten van de virus angst en 1,5m wereld zijn mogelijke korte termijn acties.

Het bewust omgaan met onze emoties hoort ook bij het versterken van ons lichaam. Keer op keer laat de mensheid over zijn grenzen gaan. Denk maar aan de winkelbediende met het mondkapje. Hij ondergaat het maar doet niets met zijn boosheid, frustratie of verdriet.

Het leren relativeren van ons verstand lijkt gemakkelijker. Wie een beetje naar de modellen van het RIVM kijkt, zal zien dat we er verstandelijk eigenlijk helemaal niets van begrijpen.

De deur die dan open gaat is die van het hart.

Het verkleinen van de energie voorraad

De snelste en doeltreffendste manier om dat te doen is geldontwaarding. Enerzijds door het ineen storten van de prijzen, anderzijds door het kwijtschelden of afboeken van leningen.

Alle energie die kunstmatig in het financiële systeem ‘gevangen’ is gezet, komt dan weer vrij. Omdat daarmee ook de macht van de rijkste 1% verdampt, lost het zich dan ook aan die kant op.

Dus hoe meer de rijksten inzetten op het scheppen van meer geld, des te harder werken ze aan de ondergang van hun eigen macht. Het is geen toeval, dat ondanks alle gebeurtenissen de beurskoersen overeind blijven.

Wat kun je zelf doen?

Hoe verder we over onze grenzen gaan, des te pijnlijker is ook de weg terug. Niet vaccineren is gemakkelijker dan een nano-chip uit je lichaam laten verwijderen.

Dus wees lief voor je lichaam. Kies voor een gezonde leefstijl, leer bewust om te gaan met je emoties. Hervat het hardlopen en fietsen. Ga naar buiten in de zon. Ga niet in de rij staan voor een winkel. Durf in alle richtingen te lopen.

Zorg voor jouw materie en dat je er meer van krijgt. Maar steek jezelf daarvoor niet dieper in de schulden, als je dat kunt vermijden. Daarmee vergroot je zomaar je eigen energetisch waterhoofd. Kies voor local shoppen in plaats van bij de multinationals. Kies voor kwaliteit ipv hype.

Wees niet bang voor de dood. Je hebt een leven, je bent het niet.
Alhoewel de staatspropaganda meldt dat het aantal zelfdodingen is gedaald, heb ik afgelopen periode dichtbij van drie keer meer zelfdodingen dan van corona-doden gehoord.

Wijsheid, liefde en gezondheid gewenst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.