Wanneer de angst regeert

0
184

woensdag 15 april

Bij mensen die in de angst zitten, wordt het denken ondergeschikt aan het overleven. Alles wordt geïnterpreteerd vanuit gevaar. Voor die persoon ziet het er logisch uit. De ander zal zeggen, waar ben je mee bezig.

Zo sprak ik ooit iemand die bang was voor ufo’s. Hij had zijn huis vol gehangen met aluminium folie, van het plafond naar beneden, waartussen hij lage paden had gemaakt.

Voor hem was dit het nieuwe normaal.

We weten het nog steeds niet

Al weken kijken we naar getallen, waarvan we achteraf steeds horen dat ze niet kloppen. Ook zien we een werkelijkheid die moeilijk te interpreteren is. De vermeende 200.000 doden in de USA staan nog steeds op 20.000.

De met spoed gebouwde ziekenhuizen in stadions, staan leeg. Ook in Nederland lijkt de situatie niet zo heel veel anders.

Maar komt dit alles nu, doordat we ons zelf in huisarrest hebben geplaatst? Of komt dit alles omdat het hele virus verhaal uit zijn verband is getrokken. We weten het niet en we gaan het pas ontdekken als we van de beademing af zijn.

Te lang op de ic

Waar inmiddels iedereen het wel over eens lijkt te zijn, is dat het te lang aan de beademing liggen, grote lange termijn schade als gevolg heeft.
Zou dat dan ook voor de wereldbevolking gelden?

Nog steeds hebben we te maken met een regering, die vanuit de angst regeert. Dankzij de slapende Nederlandse bevolking, is het rustig gebleven. Geen rellen, vechtpartijen, plunderingen en dat soort ellende.

Maar nu komt de volgende laag erbij. Al die mensen, die straks lijntjes op straat gaan tekenen, hekjes plaatsen en protocollen controleren. Met andere woorden, voorlopig zijn we nog niet van de ic af.

Stel ze gerust, klap voor ze, beur ze op

Zodat ze niet in de angst gefixeerd raken. Dat is goed voor hun angstige ego.

Mocht je daar zelf in terecht komen, ga dan een middag aluminiumfolie aan het plafond plakken. Na een tijdje kom je er los van en kun je weer helder naar de dingen kijken.

Want de snelste weg van de beademing af, is die van een bewuste afstemming. Die begint bij het hart. Laten we niet nog meer nodeloos leed veroorzaken.

Samen staan we sterk, hoorde bij WO2.
Individueel zijn we sterk, hoort bij WO3.

Liefs, wijsheid en gezondheid.

Rien Hagenaars is als eigenaar en begeleider binnen het Uniovision 5DBC concept werkzaam. Vanuit zijn ervaringen en visie schrijft hij artikelen. Het is zijn intentie om, vanuit het perspectief van bewustzijn, situaties en processen inzichtelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.