De weg van niets naar nergens, afl 10

0
9976

De weg van niets naar nergens, afl 10

Schotland

Al snel zijn de mannen verdiept in een uitwisseling van hun zwakheden, waar het gaat om geld en de manieren waarop ze daarin gemanipuleerd worden. Voor allen gold ooit de gedachte, dat een betrekking in loondienst, ze van deze manipulaties zou verlossen.

Het is resultaat is dat ze zich allemaal hebben opgewerkt tot super-specialisten, in een hightech overheidsorganisatie. En daar zitten ze dan, op hun kussentjes in de meditatie zaal van een Schots kasteel. Om te ontdekken dat ze nog steeds worden gemanipuleerd, alleen nu op een nog hoger level.

Caoimhe is tevreden met de onrust die er is ontstaan. Voor het eerst sinds weken voelt ze de bereidheid bij de mannen, om een volgende stap in hun ontwikkeling te zetten. Het lijkt erop dat het tijd is om jullie overtuigingen over geld op te offeren, zegt ze.

Athene

Ondertussen gedragen de koersen op de financiële markten zich zoals het weer. Volkomen onvoorspelbaar, met onverwachte uitbarstingen en grote droogtes op steeds weer andere plekken. De media staan al weken bol van de aannames, maar geen enkele hoogleraar lijkt de vraag te kunnen beantwoorden over wat er gaande is.

Thanasis en zijn baas in Athene zijn er eigenlijk wel blij mee. De enorme onrust in de geldmarkt heeft ertoe geleid dat niemand meer geïnteresseerd is, in het wel en wee van de Griekse economie. Thanasis heeft zijn baas weten te overtuigen, van het belang om de kredietverstrekking aan lokale ondernemers nog verder op te schroeven.

Samen zijn ze uitgenodigd bij de voorzitter van hun partij, om het succes van hun lokale politiek te vertalen naar een meer landelijk beleid. Aangekomen op het partijbureau, worden ze gastvrij ontvangen. En terwijl ze staan te wachten voor het kantoor, kijkt Thanasis naar een van de assistentes van de voorzitter.

Totdat ze zich naar hem omdraait en aankijkt. Thanasis verbleekt, als hij kijkt naar het knappe gezicht van de vrouw die hij al als studente en actrice meerdere keren tegen is gekomen. Wat is er met jou, vraagt zijn baas. Je kijkt alsof je een lijk hebt gezien. Ik, ik stamelt Thanasis, weet het niet. Misschien het eten of zo.

Ze worden het kantoor van de voorzitter binnengeroepen. Thanasis kijkt nog een keer over zijn schouder, maar de vrouw is verdwenen. Ongemakkelijk duwt zijn baas hem naar het grote bureau van de partijvoorzitter. Om zich te verliezen in de statistieken, van hun Powerpoint presentatie over de economie.

Tijdens een kleine pauze begeeft Thanasis zich naar het toilet. Schichtig kijkt hij om zich heen, om te zien of de zwartogige vrouw nog in de buurt is. Opgelucht stapt hij de wc’s binnen om te botsen op een schoonmaakster met pikzwarte ogen. Kent u Orell, vraagt ze hem met een vreemd accent. Orell wie, weet Thanasis nog net uit te brengen. Dan voelt hij hoe zijn benen onder hem wegzakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

dertien + 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.