De weg van niets naar nergens, afl 15

0
1077

De weg van niets naar nergens, afl 15

Ergens in Athene

Thanasis stapt in de zilveren Mercedes. Orelia, stelt de jonge vrouw zich aan hem voor. Thanasis voelt zich bijna wegzakken in haar donkere ogen, maar weet zich aan het portier vast te houden. Daarop begint Orelia heel hard te lachen. Ik vind het geweldig dat je deze stap hebt gezet, zegt ze tegen hem. Ook al snap je er waarschijnlijk nog helemaal niets van, ik leg het je graag uit. Maar eerst gaan we eten.

Ze rijden naar het meest luxe restaurant van Athene. Wanneer ze aan tafel zitten begint Orelia haar levensverhaal te vertellen. Over haar jeugd, haar studietijd op de kostschool in Bern. En over haar vermogen om getallen te doorvoelen. Daardoor heeft ze een supercarrière gemaakt in de financiële wereld en maakt nu deel uit van de ultra geheime centrale bank in Basel.

Ze vertelt Thanasis hoe van daaruit satellieten worden bestuurd, die de financiële stromen in de wereld controleren. Maar bovendien hoe van daaruit het grootste deel van de goudvoorraad van de aarde, naar de onzichtbare vijfde dimensie wordt overgeheveld. Waardoor het voor het oog van de mensheid, lijkt te zijn opgelost. Thanasis zijn ogen beginnen te glimmen. Aflossen is het omgekeerde van oplossen, begint op zijn plek te vallen.

Urenlang praten ze met elkaar. Thanasis vertelt over zijn ervaringen met de Griekse politiek en hoe hij met zijn vreemde actie een grote verandering teweeg heeft gebracht. Ze raken niet uitgepraat en het voelt alsof ze elkaar al heel lang kennen. Thanasis weet een ding zeker, ik ga niet meer bij jou weg.

Schotland

Ademloos zitten de mannen in het Schotse landhuis te kijken naar het grote scherm. Daar is te zien hoe een van hun vrienden in de laadruimte van de vrachtwagen is geklommen. De camera onthult de lading. Hij is vol gestapeld met kratten met goudstaven. Hun vriend grijnst naar ze op het scherm en plaatst vervolgens een minuscuul kleine camera in een van de goudstaven. Behendig en ongezien verlaat hij weer de vrachtwagen.

De bemanning van de zwarte jeep keert terug en het konvooi vervolgt haar weg. Op grote afstand volgen de mannen van het Schotse team het transport. Ze zien hoe hun route langzaam richting Nederland keert. Ze passeren de grens bij Arnhem, waarna de wagens richting Noord Nederland rijden.

In het Schotse landhuis neemt de spanning toe. We weten dat er een lijn loopt van de Kaaiman eilanden, via een transportbedrijf in Noord Nederland, waarover spullen onzichtbaar verdwijnen. Het lijkt erop dat er nu een vrachtwagen met goudstaven op deze lijn afstevent. Ze overleggen met de twee achtervolgers op de Nederlandse snelweg en maken een plan om dit van zo dichtbij mogelijk te volgen.

Van afstand kijkt Caoimhe naar de beweging van de mannen. Ze glimlacht tevreden over hun vorderingen. Het wordt nu tijd om dit in verband te brengen met de chaos in de financiële markten. Telepathisch zend ze haar bericht, naar de leider van de groep. Hé jongens, roept de leider van de groep: hoe gaat het vandaag met de financiële markten?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.