De weg van niets naar nergens, afl 3

0
323

De weg van niets naar nergens, afl 3
Schotland

Caoimhe verbaast zich wanneer de mannen in een lachen uitbarsten. Als begeleidster heeft ze al van alles meegemaakt. Maar nog nooit is een groep er in geslaagd, om op dit punt in de training hun ego overeind te houden. De meeste zakenlui hebben zich al lang verloren in een corrupte deal of weerzinwekkende escapade.

Haar intuïtie vertelt haar dat deze mannen niet zijn, als wie ze zich voordoen. Alsof ze hier te maken heeft met mensen voor wie meesterschap over het ego een gegeven is. Haar intentie om een goed programma aan te bieden, nodigt haar uit een volgende verdieping op te zoeken. Ze betreedt nu een niveau van begeleiding, waar ze nog niet eerder met deelnemers op deze Schotse locatie is geweest.

De eerste stap is het lezen van hun energie. Ze vraagt de aanvoerder van de groep of ze mag kijken naar zijn belang bij deze training. De man noemt zijn voor- en achternaam. Caoimhe is even stil. Het lijkt erop dat je hier voor iets anders bent dan waar het programma over gaat, geeft ze hem terug.
De man begint te grijnzen. Je bent goed, geeft hij haar direct terug…

Athene

15.00 Thanasis zit weer achter zijn bureau. De ontmoeting met de jonge studente heeft hem op een idee gebracht. IJverig begint hij de financieringsaanvraag die voor hem ligt te bewerken. Hij verhoogt de aanvraag tot het maximaal toegestane bedrag en zet er met een grijns zijn stempel voor akkoord op.

Enthousiast pakt hij de volgende aanvraag en verhoogt ook deze tot het maximaal haalbare bedrag. En hij verlaagt het rentepercentage met twee punten. Het is zes uur. Hij schuift een stapel met goedgekeurde aanvraagformulieren in het postvak van de procureur generaal.

Tevreden ruimt hij zijn bureau op. De whisky heeft hij deze middag niet aangeraakt. En voor het eerst sinds tijden heeft hij weer het gevoel te leven. Hij loopt naar zijn stamkroeg om een aperitief te gaan halen. Hij schrikt als de studente met de zwarte ogen naast hem op de kruk gaat zitten.

Basel

Orell verzamelt zijn spullen in de kamer achter de grote zaal. Waarom zou iets wat 3000 jaar heeft geduurd nog langer moeten wachten, vraagt hij zich gefrustreerd af. Het is er nu toch tijd voor. Chaya schuift de kamer binnen. Hij begint tegen haar te mopperen. Waar wachten we nog op, zegt hij haar, nog even en dan trekt het grote publiek de informatie uit onze handen.

Geruststellend legt ze haar hand op zijn schouder. Er is nog tijd en wij controleren het web. Dus waar zou jij je druk over maken. En toch zit het hem niet lekker. Zijn belang is te groot om met zo een gemakkelijk antwoord tevreden te zijn.

Het verlangen om met Chaya de confrontatie aan te gaan onderdrukt hij. Precies weet hij het niet, maar hij voelt dat ze veel meer macht heeft dan goed voor hem is. Orell houdt zich in en keert terug naar zijn auto. Hij zet zijn Maserati in beweging en overpeinst de mogelijkheden om een doorbraak te forceren.

Rien Hagenaars is als eigenaar en begeleider binnen het Uniovision 5DBC concept werkzaam. Vanuit zijn ervaringen en visie schrijft hij artikelen. Het is zijn intentie om, vanuit het perspectief van bewustzijn, situaties en processen inzichtelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.