De weg van niets naar nergens, afl 4

0
395

De weg van niets naar nergens, afl 4
Athene

Zenuwachtig draait Thanasis weg van de knappe studente. Hij vraagt zich af wat die meid eigenlijk van hem wil. Ze intrigeert hem, maar geeft hem ook het gevoel dat hij verzeild is geraakt in het plot van een slechte film. Hij giet zijn borrel weg, legt het geld op de toonbank en gaat er als een haas vandoor.

Twee weken later bruist Thanasis van de energie. Aan de ene kant ligt op zijn bureau een stapel bedankbrieven en kaarten van enthousiaste Grieken. Aan de andere kant ligt een stapel goedgekeurde financieringsaanvragen. Hij is trots op zichzelf. Eindelijk kan hij iets betekenen voor de mensen van zijn stad.

En wanneer zo nu en dan het kritische stemmetje in zijn achterhoofd klinkt, neemt hij snel een flinke slok van zijn whisky. Hij pakt de volgende financieringsaanvraag, verlaagt het rentepercentage nog wat extra en verhoogt het toegekende bedrag met 4000 euro.

Zurich

Ik zou een bericht kunnen lekken naar CNN, overweegt Orell, terwijl hij met honderdtachtig over de autobahn glijdt. Of misschien kan ik achterhalen wat precies het signaal is, waarop we wachten. Ondertussen luistert hij naar de transactieadviezen over zijn derivaten op de verschillende beurzen.

Er begint iets te broeien in zijn brein. Het zweet breekt hem uit wanneer hij de mogelijkheden overweegt om een van zijn oude Israëlische contacten te raadplegen. Een scherm licht op in een buitenwijk van Libanon. Meet me at 03.33 verschijnt op het display van de Maserati.

Verwonderd leest Chaya hetzelfde bericht op haar iPhone. Gealarmeerd activeert ze het security web. Vier mensen in een Zwitserse bunker synchroniseren hun schermen. Orell parkeert zijn auto in de privékelder, grijpt wat spullen bij elkaar en neemt een taxi naar het vliegveld.

Schotland

Caoimhe beëindigt de meditatie bij het Loch. Ze nodigt de mannen uit om mee te gaan naar de zaal van het oude kasteel. In stilte volgt de groep haar. Ieder neemt plaats op zijn meditatiekussen. Het lijkt erop dat jullie op zoek zijn naar een volgende stap, zegt Caiomhe. Dan is het belangrijk om te begrijpen wat jullie vraag is.

De leider van het team zakenmannen neemt het woord. We zijn een eenheid die werkt voor de overheid. De roots van onze eenheid voeren terug naar het einde van WOII. We zijn getraind in veldtechnieken en de laatste jaren werken we vooral undercover, in zakelijke omgevingen.

Tijdens onze missie zijn we verstrikt geraakt in het web van een onzichtbare macht. Alhoewel we veel lijnen in het web kunnen zien, lijkt iedere lijn op zijn eigen manier vast te zijn gezet. We zijn gewend om intuïtief te kunnen opereren, maar wat we ook doen, het veld komt niet in beweging.

Onze eigen bronnen zijn uitgeput en de kracht van onze eenheid ligt in het bewandelen van onbekende paden. Je naam kwam op ons pad en dat bracht ons hier.

De belangrijkste oorzaak van jullie probleem is dat jullie het persoonlijk maken, geeft Caoimhe ze terug. Zonder het hart kun je geen meester zijn over je ego. En tegelijkertijd scant ze haar eigen veld op zoek naar onopgemerkte bewegingen. Dit verklaart haar ongemakkelijke gevoel de laatste dagen.

Laten we het dan eerst hebben over de investering die voor jullie nodig is om de inzichten te kunnen ontvangen. Geld is geen probleem zegt de leider van het team. Dat zou ik niet zomaar stellen. Welke energie ben jij zelf bereid hier in te stoppen, vraagt ze hem. Elke prijs is goed, noem je bedrag. Zo werkt dat niet, geeft ze hem lachend terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

drie × drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.