De weg van niets naar nergens, afl 9

0
405

De weg van niets naar nergens, afl 9

Schotland

In het Schotse Hoogland beginnen de berichten over een op hol geslagen kapitaalmarkt door te dringen. De koersen van valuta en de aandelenmarkten vliegen omhoog en omlaag. Het ene moment staat het Britse pond veel hoger dan de Euro, om er een paar dagen later diep onder te duiken. De onrust in de wereld lijkt zich door te vertalen naar de mannen bij Caoimhe.

Het is haar duidelijk dat geld voor al deze mannen een cruciale rol in hun leven speelt. Ondertussen heeft ze al een hele reeks aan individuele sessies met ze achter de rug. Waarbij ieder op zijn eigen manier in het verleden, in geld vertstrikt blijkt te hebben gezeten. De een was een gokker, de ander een gevallen miljonair, een derde was verslaafd aan het speculeren op de beurs en zo gaat het door.

Inmiddels is haar helder dat geld de achilleshiel is, waar het gaat om het zetten van een volgende stap in het hanteren van hun kracht. Ze weten hun geheimen goed te verhullen, achter het masker van de redelijk goed betaalde overheidsfunctionarissen.

Caoimhe roept de mannen voor een bespreking bijeen in de grote zaal van haar kasteel. Intuïtief opent ze het gesprek door de mannen erop aan te spreken dat de turbulentie in de financiële wereld te wijten is aan de wijze waarop zij invulling hebben gegeven aan hun rol. Boos kijken de mannen haar aan, maar geen van hen waagt het om haar tegen te spreken.

Terwijl ze ziet dat ze de mannen op scherp heeft staan, wijst ze hen erop dat er nog een onzichtbare partij in het spel lijkt te zijn. Een partij die jullie onzichtbaar manipuleert. Het lijkt me hoog tijd dat jullie werkelijk informatie met elkaar gaan uitwisselen. Het begint met het op tafel leggen van jullie geheimen over geld. Daar ligt een aanknopingspunt in dit raadsel.

Aarzelend kijken de stoere kerels elkaar aan, begin jij of begin ik grappen ze naar elkaar. Het is Mike, die als eerste naar voren stapt. Hij begint te vertellen over zijn verslaafdheid aan speculeren op de beurs. Terwijl hij uitlegt over de manier waarop zijn werkgever hem manipuleerde, begint er bij Ron een kwartje te vallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − een =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.