De klank van stilte

0
318

De klank van stilte.
Een aangename rust hangt over de stad. De bedrijvigheid staat op een laag pitje. Vakantietijd brengt de intense Nederlandse energie even tot bedaren.

We realiseren ons vaak niet wat het voor ons gevoel betekent, om met gemiddeld 400 mensen op een vierkante kilometer te wonen.

Wellicht nog aangenamer, wanneer je nu uitkijkt over verlaten bergen, een uitgestrekte zee of een donker en verlaten woud.

Geen mensen, geen druk verkeer en geen apparaten die je aandacht trekken. Enkel nog de stilte van de natuur en het geruis van je hersenen. Is dat dan de klank van stilte?

Of grijpen je gedachten juist dit moment aan, om eens lekker jouw rust te verstoren? Je kunt een poging doen om niet meer te denken, maar al snel zal je je afvragen of er eigenlijk wel stilte bestaat.

En precies dan ben je er vlakbij. Vlak achter de wereld van het denken kun je de klank van de stilte horen. Altijd beschikbaar.

En het mooiste: het werkt ook wanneer je over een maand weer op het drukke kantoor zit, in de file staat of je kinderen uit school gaat halen.

Het is een stilte die ontspant. En mocht je daar nog niet aan toe zijn, dan kun je ook rustig verder lezen.

Wat je ook doet deze zomer, we wensen je er veel plezier bij.

Celeste en Rien

Rien Hagenaars is als eigenaar en begeleider binnen het Uniovision 5DBC concept werkzaam. Vanuit zijn ervaringen en visie schrijft hij artikelen. Het is zijn intentie om, vanuit het perspectief van bewustzijn, situaties en processen inzichtelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.