Effecten van emotioneel leiderschap

0
479

Effecten van emotioneel leiderschap
Het weerbeeld van de eerste weken in het nieuwe jaar lijkt een onrust op de grond te weerspiegelen. Van ijzingwekkende koude in de VS naar de bizarre hitte in Australië. Alsof de ervaringen in de extremen, het effect van emotioneel leiderschap feilloos bloot weten te leggen.

Emotioneel leiderschap betekent dat de emotionele / onbewuste wil bepaalt welke acties men onderneemt. Het is herkenbaar aan de circelbeweging van angst, reageren met emoties, denken vanuit macht en onmacht. Waarna het weer opnieuw begint met meer angst, weer reageren enzovoorts. Zonder dat men in staat is bewust waar te nemen wat de werkelijke betekenis van de gebeurtenis is.

Mooie voorbeelden lijken langs te komen.  Vuurwerkklachten leiden tot anti vuurwerkmaatregelen terwijl we voor miljarden afsteken met elkaar. Alcohol verbod voor kinderen terwijl ze en masse veel riskantere energy drinks consumeren. Ex bankier krijgt 9 ton cadeau voor schade aan zijn eigen organisatie van 775 mio en miljarden schade voor de gewone Europeaan.  Na 30 jaar Noordelijke gasvelden leegtrekken komt het kabinet met maatregelen omdat de Groningers onrustig worden. Nederland homoland stuurt een zware delegatie naar de Olympische spelen. De Franse president raakt in opspraak om zijn veel jongere vriendin, terwijl de Fransman dit zelf nogal normaal lijkt te vinden.

Kortom, emotioneel leiderschap leidt tot een gekkenhuis waarin de emoties worden geleefd, in plaats van er bewust mee om te gaan. Met de vermogens op het gebied van creatie die de mens in deze tijd ter beschikking staan leidt dit gemakkelijk tot de vreemdste situaties. En het mooie daarvan is dat het verlangen naar Bewust Leiderschap steeds groter wordt.

Een fantastische voorbereiding voor onze kinderen, die dit overigens al lang door lijken te hebben. Voor mensen die er de voorkeur aan geven om te handelen in plaats van af te wachten is bewustzijnsontwikkeling een voor de hand liggend pad.  Wanneer je hier iets mee wilt dan ben je bij Uniovision aan het goede adres.

Rien Hagenaars is als eigenaar en begeleider binnen het Uniovision 5DBC concept werkzaam. Vanuit zijn ervaringen en visie schrijft hij artikelen. Het is zijn intentie om, vanuit het perspectief van bewustzijn, situaties en processen inzichtelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.