Maken we met de onvrede oorlog of vrede?

0
510

Maken we met de onvrede oorlog of vrede?.
Wie zich de Tsunami van kerst 2004 kan herinneren, weet wellicht nog dat het begon met een zee die zich steeds verder terugtrok. Beelden van de mensen die verbaast stonden te kijken naar het steeds groter wordende strand. Om vervolgens door een overweldigende vloedgolf te worden weggevaagd.

De Europese economie doet hier wel erg sterk aan denken. Elke week pompt de Centrale Europese Bank 80 miljard in de economie, om een financiële aardbeving tegen te houden. En wat zien we gebeuren, de rente trekt zich verder en verder terug. Verbaasd kijken we toe. Sterker nog we maken er gebruik van, door op het steeds breder wordende strand, nieuwe huizen te bouwen. Geld lenen kost toch niets meer.

Mario en de zijnen hopen dat technologische investeringen de onderzeese aardbeving kunnen tegenhouden. Een kleine honderd jaar geleden leek het zo te werken. Door grote investeringen in leger en infrastructuur wist een Duitse leider het volk achter zich te binden. Even leek het goed te gaan, tot een enorme oorlog de wereld overspoelde.

Iedereen lijkt het erover eens, dat willen we nooit meer. Maar de onvrede groeit met de dag. De Britten voelden het, de Amerikanen voelden het, de Fransen voelen het en nog even en zelfs de nuchtere Nederlanders zullen het voelen. Weer spuugt de vulkaan van de onmacht kleine ‘dictatortjes in spe’ uit. Ze presenteren zich als sprekers voor het volk, maar de uitkomst daarvan is voorspelbaar.

Ondertussen appen en facebooken we er lustig op los. Die derde wereldoorlog zal er wel niet komen. Vader Mark houdt immers toch de wacht. Uhh, misschien even je ouders of opa en oma vragen? Dus fietskarpappa of yogamamma, misschien toch even tijd om wakker te worden?

Wie kijkt naar de verhouding tussen techniek en gevoel, komt al snel tot de conclusie dat die twee niet in balans zijn. Er is in deze wereld veel meer aandacht voor techniek dan voor ons gevoel. En waar stopt de Europese Centrale Bank het geld in? Juist in nog meer techniek. Zou het dan goed komen?

Dus misschien wordt het tijd dat je de zonnebril afzet en wakker wordt. Tijd om het strand te verlaten en naar een grotere hoogte te klimmen. Je zult het zelf moeten doen, iemand anders kan het niet voor je.

Hoe klim je dan naar een grotere hoogte? Het antwoord zit in jezelf. De volgende stap in de ontwikkeling van de mens, is de stap naar het hart. Wie bewust is van de werking van het menselijk systeem kan zich los maken van de dualiteit. Je hoeft dan niet meer van links naar rechts te slingeren. Je kunt een stap voorwaarts zetten.

Is dat moeilijk? Nee, het is eenvoudig maar het vraagt wel dat je een stap zet. Dus het kost je wat tijd en wat geld. Het vraagt om een keuze. Ga je voor oorlog of ga je voor vrede?  Investeer je in techniek of investeer je in gevoel?

Samen met vele anderen, begeleiden wij mensen die willen investeren in hun gevoel. Van het strand af komen zul je zelf moeten doen. We kunnen je wel wakker schudden en een richting wijzen.

www.uniovision.nl

Ook jouw reactie draagt bij aan de ontwikkeling van het bewustzijn.
We waarderen je inbreng zeer en bedanken je hartelijk voor je aandacht.
Celeste en Rien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 17 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.