Complottheorie

0
1557

Complottheorie

Onlangs werd een van de meest spraakmakende mensen op het gebied van complot theorieën, Alex Jones (de man achter infowars), volledig van het internet gevaagd. In een gecoördineerde actie werd hij van Facebook, Youtube, Google, Instragram, Linkedin en nog een hele reeks aan sociale platforms verwijderd.

Dat was niet zomaar een gebeurtenis. Tegelijkertijd met deze site werd nog een hele reeks aan alternatief nieuws brengende sites verwijderd. En dan heb je het zomaar over miljoenen volgers. Het maakt zichtbaar, hoe er sprake is van een wereldwijd groeiende censurering van informatie.

Nine Eleven / Aanslag op het WTC
Ik kan het me nog goed herinneren. Op 11 september 2001 kwam een van onze mensen de directie vergadering binnen, om te vertellen dat er een enorme aanslag had plaatsgevonden. Pas in de auto terug naar huis drong tot me door wat er was gebeurd.

Die avond zat ik gekluisterd bij de televisie. Ik was verbijsterd. Tot mijn verbazing zag ik de instorting van WTC toren 7. Hè, hoe kan die nu nog instorten vroeg ik mezelf toen al af. Ook herinner ik me bij de beelden van het Pentagon verbaast te zijn, dat het er allemaal nog zo netjes uitzag in de tuin. Maar er was zoveel overweldigend nieuws, dat het niet in me op kwam dat hier iets niet klopte.

Inmiddels is er zoveel informatie over deze gebeurtenis beschikbaar, dat wie nu nog gelooft in de officiële verklaringen, waarschijnlijk gefixeerd zit in zijn eigen nieuwsbubbel. Uhhh, jij? Kijk dan op deze youtube van George van Houts, hij legt heel duidelijk uit hoe e.e.a. ook in elkaar zou kunnen zitten.

War over Iraq
Het tweede meest opvallende nieuwsfeit dat ik me herinner, waren de aanvallen op Irak. Het begon ooit met een aanval op Koeweit, het was de opkomst van CNN en kreeg een vervolg met de tweede Irak oorlog.

Had de eerste oorlog nog een verklaarbare start, bij de tweede oorlog lag het er al zo dik bovenop dat er niets klopte van de argumenten. Amerika had besloten en trok de rest van de wereld er gewoon in mee. Wat bleek na afloop: de massa vernietigingswapens werden nooit gevonden.

Misschien wel de twee grootste wereld-gebeurtenissen in mijn leven, bleken achteraf een complot te zijn. En wat zien we nu gebeuren: de mensen die over complotten spreken worden afgedaan als gek en gevaarlijk! Niet om serieus te nemen, wel om te bestrijden.

Wanneer ik, vanuit mijn eigen ervaring kijk naar deze situaties, lijkt het me aannemelijk dat we als mensheid met complotten te maken hebben. Vanuit het perspectief van bewustzijnsontwikkeling laat het zich eveneens verklaren:

De mensheid is in de afgelopen decennia met volle kracht door de modi van ‘het reageren’ en ‘het denken’ getrokken. Logischerwijze staat als volgende modus ‘het hart’ voor de deur.

Dat vraagt erom dat geheimen uit de afgelopen decennia naar de oppervlakte komen en dat we hierbij weerstand ervaren. Het belang is niet om te straffen, dat hoort bij de vorige modus. Het belang is om bij heling en vergeving te komen.

De toenemende globale censurering is een van de vormen waarin deze weerstand zichtbaar wordt.

Natuurlijk schuilt er veel angst onder. Angst om verantwoording over je daden af te moeten leggen. En misschien nog wel erger, angst om je bezittingen kwijt te raken. Je zult maar lid zijn van een presidentiële familie.

Maar houd er ook bewustzijn in. Waak ervoor niet het pad van vergelding op te willen stappen. Daarmee blijf je hangen in de vorige fase van je ontwikkeling en die zijn we nu net aan het afsluiten. De complotten hadden hun functie. Ze hebben een ontwikkeling in gang gezet, hoe pijnlijk deze ook was.

Dus is het belangrijk dat de grote complotten erkenning krijgen. Niet om te negeren, niet om te straffen maar om te helen en vergeven. Nelson Mandela heeft laten zien hoe het grote wrede slavernij complot een liefdevolle ontknoping kon krijgen.

Maar hij kon het niet alleen. Dit is de tijd waarop de Nelson Mandela in ieder mens wordt aangesproken. Dus informeer jezelf, er is genoeg te vinden. Ontwikkel je bewustzijn en draag bij aan het zetten van de volgende stap van de mensheid.

Mijn opa zij altijd: die eerste mens is nooit op de maan geweest. De hele familie lachte om de gekke oude man. Inmiddels vraag ik me af, wat hij eigenlijk wist. Ik zou er graag nog eens met hem over spreken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

twaalf + een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.