Francis, een bewuste teamleidster

0
305

Francis, een bewuste teamleidster.
Het begon met een onmogelijke opdracht. Een van haar teamleden was na een knallende ruzie, via de kantonrechter ontslagen. Daarna had haar organisatie geen geld om de handdruk te betalen. Waardoor ze op een maandag ochtend weer terug stond tussen haar collega’s. Kun je hier iets mee, vroeg de manager HR?

Het was in de begindagen van onze teamtrainingen. Nadat we erin slaagden om de onderliggende overtuigingen zichtbaar te maken bleek de kern van het vraagstuk niets met het team en de organisatie te maken te hebben. Hieruit volgde dat de verstoorde verbindingen konden worden hersteld. Waardoor de medewerkster veranderde van een outcast naar een enthousiaste en gewaardeerde collega.

Tot zover het ‘bekende’ verhaal van een goede teamtraining. Dan worden we een aantal jaren later, weer gebeld door Francis. Intussen is haar team uitgebreid tot meer dan 60 mensen. En nog steeds herinnert ze zich de training van destijds. Nadat ze onze website had gelezen en wilde ze nu zelf Bewust Leiderschap ontwikkelen.

Vol enthousiasme is ze mee geweest naar Fundamentals in Frankrijk. Ze heeft ze de verschillende delen van de opleiding doorlopen. Haar wijze van leiderschap is veranderd en weerspiegelt toch ook nog steeds wie ze is.

Inmiddels heeft ze teamleden die op verschillende punten in de opleiding Bewust Leiderschap zitten. Samen leggen ze een nieuwe grondslag onder hun werkzaamheden in de zorg. Haar motto: ‘Vrijheid en verantwoordelijkheid’ hebben een hele nieuwe betekenis gekregen in onze samenwerking…

Ben je benieuwd naar Bewust Leiderschap voor bedrijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + negentien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.