Heel Holland kookt

0
316

Heel Holland kookt

Maria is senior communicatie adviseur bij een grote overheidsorganisatie. Ze adviseert top ambtenaren over hun communicatie met de media en het volk. Ze voelt zich er prima in thuis en fungeert als smeerolie in de politieke raderen.

Omdat het toch wat begon te kriebelen, besloot ze om het pad van Bewust Leiderschap op te gaan. En met het groeien van haar bewustzijn, begon ze zich ook steeds meer te realiseren hoe de kloof tussen overheid en inwoners een eigen dynamiek had.

Aangemoedigd door de discussie over de betrokkenheid van de gewone man bij de politiek, besloot haar organisatie tot een proef met burgerinspraak via het internet. Maria gaf leiding aan het project en tevreden keerde ze terug bij haar opdrachtgever.

De directe communicatie met het volk had relatief snel en eenvoudig, bruikbare informatie opgeleverd.

Tot haar verbazing bleek er nog een volgende stap in het proces. Iedere politieke partij ‘stopte de uitkomst in de eigen kookpot’. En veranderde zo de uitkomst waarmee ze naar buiten traden.

Het gevolg was dezelfde verwarring als voorheen, maar nu op een volgend level. De betrokkenheid was groot, maar vooral bij het eigen ‘kook’ proces. Het bracht Maria een nieuw inzicht. Haar volgende stap is, om de betrokken partijen zich bewust te maken van dit interne ‘kookproces’.

Op de vraag of ze er door ontmoedigd raakt, reageert ze lachend. Het bij elkaar brengen van grote belangengroepen is een geduldig proces. Maar met kleine zetjes op de juiste plaats, kun je zelfs de continentale platen naar elkaar toe bewegen.

Wil je meer weten over Bewust Leiderschap?

Rien Hagenaars is als eigenaar en begeleider binnen het Uniovision 5DBC concept werkzaam. Vanuit zijn ervaringen en visie schrijft hij artikelen. Het is zijn intentie om, vanuit het perspectief van bewustzijn, situaties en processen inzichtelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.