Politieagente vanuit onvoorwaardelijke liefde

0
791

Politieagente vanuit onvoorwaardelijke liefde

Nog even en dan viert ze haar veertigste verjaardag. We spreken deze keer met een ‘echte’ politie agente, die inmiddels al vele jaren werkt in een van de 112 meldkamers.

Dagelijks spreekt ze met mensen in bedreigende situaties. Waarbij het aan haar en haar collega’s is, om complexe keuzes te maken die soms grote consequenties hebben.

Ze heeft wel een paar ‘lijken in haar mentale achtertuin’, door verkeerde inschattingen. Natuurlijk wordt ze daar tegenwoordig in bijgestaan met geavanceerde technische middelen.

Maar toch is het in de kern mensenwerk. Want als daar iemand in een noodsituatie belt, is het aan haar om in een fractie van tijd te beslissen, of en hoe de inzet van hulpdiensten zal plaatsvinden.

Ze legt uit hoe ze bij ieder gesprek haar energie naar de andere kant van de lijn stuurt.

Om in te voelen wat daar gebeurt. Waarbij haar eerste intuïtieve impressie een belangrijke aanwijzing is voor de te nemen stappen.

Daarbij weet ze haarfijn uit te leggen, dat wanneer ze te ver invoelt, de kans op het persoonlijk maken van de situatie snel groter wordt. En dat trekt een zware wissel op haar als mens.

Om dit werk goed te kunnen doen, is het voor haar belangrijk om ‘zuiver afgestemd’ aanwezig te kunnen zijn. Zodat de informatie die ze voelt, niet vertekend wordt door haar eigen emoties en gedachten.

Het liefst zou ze een werkplek hebben waar de energie stil en verfijnd is. Maar, alhoewel de rest van de organisatie met een zeker respect om haar en haar collega’s heen beweegt, lijkt dat een stap te ver.

De hiërarchisch gebouwde organisatie, met haar steeds ingewikkelder wordende procedures, neigt om haar steeds verder naar de lagen in het menselijk bewustzijn te drukken waar een zuivere afstemming onmogelijk is.

Het liefst zou ze zien dat de hele organisatie een opleiding Bewust Leiderschap zou volgen. Maar, zoals een verlichte meester betaamt, weet ze dat de organisatie daar nog niet klaar voor is.

Dus zet ze met plezier haar intenties neer en levert op haar unieke wijze een bijzondere bijdrage aan de veiligheid van ons allemaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.