De weg van niets naar nergens, afl 1

0
754

De weg van niets naar nergens, afl 1
Zurich

07.07, een wekker gaat af in de Rebergstrasse Zurich. Orell hijst zich in zijn onberispelijke maatpak en logt in op zijn laptop. Intussen werpt hij een blik op de Europese beurzen, neemt een capuccino en stuurt zijn eerste order van die dag in. Vervolgens klapt hij zijn laptop dicht, sluit zijn ogen en verbindt zich met zijn Merkaba. In stilte zet hij zijn intenties neer en laat zijn gedachten nog even wegdrijven naar de bruine krullen van Chaya, zijn nieuwe cheffin. Twee uur later stapt hij uit de lift in het niemandsland, waar hij een afspraak heeft.

Athene

Op dat moment legt op het ministerie van ondernemerszaken in Nikaia, een buitenwijk van Athene, Thanasis een nieuwe stapel dossiers op zijn bureau. Hij zucht bij de gedachte aan de eindeloze stroom van bezuinigingsvoorstellen, die hij vandaag weer moet screenen op rekenkundige juistheid. Tegelijkertijd voelt hij hoe zijn emoties zich vermengen met de emoties van de aanvragers, tot een explosief geheel. Zoals altijd, pakt hij dan zijn fles whiskey uit de la en schenkt zijn eerste glas in voor vandaag. Het wordt een hete dag en de eerste parels zweet pakken samen op zijn voorhoofd.

Schotland

Caoimhe begroet haar leerlingen, terwijl ze in de stralende ochtendzon uitkijkt over het Loch Arklet. De vochtige ochtendlucht is kraakzuiver en dringt diep door in haar longen. Terwijl ze voelt hoe de koele lucht beweegt door de holtes van haar neus, leest ze de energie van haar groep. Er hangt een sfeer van enthousiaste onrust, op de achtergrond versterkt door het ego van de deelnemers. Zakenmensen, die verwachten meer geld en meer geluk te kunnen ervaren door haar lessen te volgen. In gedachten laat ze de definitie van meer weerkaatsen in het schelle licht op de golven van het meer. Vervolgens klinkt er een slag op de enorme gong en haar les begint…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

zestien − 8 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.