The Highpriest(ess)

0
37

Beste lezer

In dit bericht neem ik je mee naar de realm van de Hogepriesters en hogepriesteressen. Het is een bijzondere realm die hoort bij de maan van de eerste vorst. Nu hadden we gisteren een gedeeltelijke zonsverduistering en dat is nu precies iets wat past bij de Hogepriesters. Het is de laag waar zich vaak de zielen bevinden met incarnaties in het Oude Egypte of de Inca gebieden. Bij uitstek gebieden en tijdsvesten waarin de verering van de Zon een belangrijke rol speelde. 

Maar verwacht nu niet dat elke ‘gebraden’zonaanbidder die je deze zomer in Zandvoort tegenkwam, automatisch een hogepriester of een hogepriesteres is. Maar hoe herken je dan een hogepriester of hogepriesteres?  In vroeger tijden was dat niet zo moeilijk, je vond ze in de tempel. Maar dat betekent niet dat je ze in deze tijden automatisch tegenkomt in de kerk. Alhoewel het woord ‘priester’ of ‘priesteres’ daar wel aan doet denken. 

Dat zou een te eenzijdig beeld van deze realm geven. Bovendien zou het betekenen dat het vooral een mannelijke aangelegenheid is. Maar dat is absoluut niet het geval.  

Ja, enerzijds komt je relatief veel hogepriesters en hogepriesteressen tegen in de kerk. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de Paus, vanuit zijn rol in de kerk logischerwijze tot deze realm zou behoren. Hij is bij uitstek de verbinder van de boodschappen van God met de menselijke mens op Aarde. Maar of hij dat in persoon ook werkelijk doet zou ik je niet kunnen zeggen. Daarvan krijgen we maar weinig te zien. 

Wie leest over de geschiedenis van de Pauzen on de afgelopen 2000 jaar, zal zien dat daar veel pauzen met de kracht van de koning of de kracht van de strijder bij zaten. Maar als je van de Paus al niet kan zien of hij een hogepriester is, hoe herken je ze dan? 

Kenmerkend voor de hogepriesters en hogepriesteressen is dat ze als geen ander in staat zijn om de boodschappen van de hogere dimensies naar beneden toe te vertalen. Maar ook andersom. En dat typeert ze vaak beter dan hun uiterlijke verschijningsvorm.  Het zijn mensen die vaak op allerlei niveaus tegelijk aan het communiceren zijn. Wat voor hen vaak zo gewoon is dat ze het zelf niet door hebben.  

Hiervoor hebben ze geen oorplugs en microfoons nodig, want het gaat als vanzelf vanuit hun kosmische doorstromings-chakra. Dus ken je iemand die regelmatig in gesprek lijkt te zijn, terwijl er niemand in de buurt is, wees dan niet verbaast. Het kan zo maar een hogepriester of hogepriesteres zijn. 

Maar met wie zijn ze dan allemaal in gesprek, zou je je af kunnen vragen? Vaak zijn dat entiteiten, bewustzijnsvelden die geen fysieke verschijning hebben. Daarbij kun je denken aan helpende zielen, overleden familieleden of andere vormen waarmee ze samenwerken. Maar tegelijkertijd beschikken veel van de leden van deze realm ook over uitgebreide sociale netwerken in onze alledaagse Aardse werkelijkheid. 

Waar ze het dan allemaal over hebben? Dat kan van alles zijn, van kleine praktische vragen, van complexe gedachtereeksen, boodschappen voor mensen om hen heen of boodschappen van hen die ze ontmoeten voor deze en gene die niet aan deze kant van de stoffelijke werkelijkheid zijn. Voor veel onbewuste hogepriesters is het vaak een vanzelfsprekende stroom, waar niet eens zoveel aandacht aan wordt gegeven. 

Door de vele communicatielijnen is het soms moeilijk om een hogepriester of hogepriesteres te kunnen volgen. Omdat er vaak op veel lijnen tegelijk wordt gehandeld en gecommuniceerd, weet je nooit precies waar de persoon met zijn of haar gedachten zit.  

Nog lastiger is het in je team, omdat je nooit precies weet hoe de belangen liggen. Praktisch gezegd zijn hun belangen vaak onduidelijk en weet je niet welke ‘meester ze nu dienen’. Luisteren ze nu naar jou, als hun officiële leidinggevende, of is het je collega teamleider. Daardoor lijkt het aan de buitenkant soms of ze van de hak op de tak springen en maar gewoon hun eigen gang daan. Maar het is vaak andersom. 

Ze worden vaak onbewust in verschillende richtingen getrokken, waardoor ze vaak zelf ook het overzicht kwijtraken. Dat lossen ze vaak op door een krachtige eigen ‘binnenwereld’ te ontwikkelen, van waaruit ze door het leven bewegen. Met andere woorden: ze zijn goed in het bouwen van structuren binnen structuren, regels binnen regels, van waaruit ze gemakkelijker hun eigen gang kunnen gaan.  

Op wat voor plekken kom je de hogepriesters en hogepriesteressen tegen in de maatschappij? Vaak voelen ze zich op hun gemak in het werken met andere mensen. Hun vermogen om inzichten ‘door te geven’ kan mensen helpen bij het vinden van hun weg of het beantwoorden van hun vragen. Wanneer ze hun kracht hebben ontwikkeld/ er erkenning aan hebben gegeven, dan zijn ze vaak herkenbaar. Met een eigen coach/ healing praktijk, in een spirituele setting van een religieuze stroming. Maar ook minder opvallende plekken komen we ze tegen. 

Heb je jezelf, kijkend naar de tweede kamer wel eens afgevraagd hoe het kan dat mensen zomaar van de ene partij naar de andere schuiven? Waar je zou denken dat partijprincipes de heilige basis zouden zijn om wel of niet ergens voor te kiezen, lijkt dit voor sommigen heel gemakkelijk inwisselbaar. Hier zou zomaar een kracht van deze realm achter kunnen zitten. Het is voor mensen in deze realm heel gebruikelijk om snel te switchen van de ene ‘baas’ naar de andere, in de stof en in de energie.  

Zijn hogepriesters en hogepriesteressen dan met alle winden mee waaiende mensen? Nee, je zou eerder kunnen zeggen dat het eigenzinnige mensen zijn die in staan zijn om heel veel lijnen tegelijkertijd te onderhouden. In de omgang betekent het dat communicatie met hen vaak heel belangrijk is. Want wanneer de verschillende belangen op de verschillende lijnen er gewoon mogen zijn, dan zijn hun bewegingen gemakkelijker verklaarbaar en te volgen. Wat voor de hogepriesters en hogepriesteressen het hanteren van hun kracht een stuk aangenamer maakt. 

Er is een plek waar we in deze tijd veel bekende gezichten zien opduiken, die met deze kracht werken. Het zijn een aantal radio dj’s, die zich op het spirituele pad hebben begeven. Best interessant om eens te bekijken op een youtube. 

Ben ik dan misschien een hogepriester of hogepriesteres? Zou je jezelf af kunnen vragen. Dan nog even wat vaak voorkomende herkenningspunten: houd je van veelkleurige kleding?, ben je gefascineerd door de Egyptische spiritualiteit of voel je een connectie met de Inca’s? Maak je graag muziek op djembee achtige trommels, het zou zomaar kunnen dat dit jouw realm is. 

Wil je er meer over weten? Bezoek ons dan in de Werfeling of op onze website www.hetmagischhart.nl Hartelijk dank voor het lezen en graag tot de volgende keer.